HUAWEI nova 9 și MatePad 11: combo-ul ideal pentru productivitate multi-screen

15.11.2021
HUAWEI nova 9 și MatePad 11: combo-ul ideal pentru productivitate multi-screen

HUAWEI s-a concentrat în ultimii câțiva ani pe construirea unui ecosistem de dispozitive, în centrul acestuia fiind poziționat smartphone-ul. Acesta este dispozitivul pe care utilizatorii își țin cele mai multe date personale, conturi sau fotografii, iar accesarea acestora de pe alte dispozitive nu este întotdeauna simplă. Aici intră în ecuație funcțiile de colaborare Multi-Screen ale dispozitivelor Huawei, care permit folosirea conținutului din smartphone pe alte dispozitive, precum laptop-uri sau tablete. Cele mai recente lansări Huawei au fost telefoanele nova 9, nova 8i și tableta MatePad 11, care pot folosi aceste capabilități pentru asigura o experiență de productivitate mai rapidă și mai simplă.

Multi-Screen Collaboration pe platformele software EMUI 12 și HarmonyOS 2.0

Noul telefon HUAWEI nova 9, lansat recent și în România, beneficiază de o platformă software HUAWEI EMUI 12. Aceasta este similară în termeni de funcționalitate cu HarmonyOS 2.0 și beneficiază de aceleași capabilități de inter conectivitate pe care le regăsim pe MatePad 11. Astfel, poți să inițiezi de pe telefon capabilitățile de colaborare Multi-Screen și să îți rezolvi apoi toate activitățile direct de pe ecranul tabletei, fără să mai fii nevoit să folosești telefonul activ.

Huawei MatePad 11

La rândul său, MatePad 11 este cea mai recentă tabletă HUAWEI, și prima din portofoliul companiei echipată cu un ecran cu rată de împrospătare la 120 Hz. Aceasta este livrată sistemul de operare HarmonyOS 2.0, dezvoltat de Huawei, și este construită în jurul ideii de „Super Dispozitive”. Aceste Super Dispozitive pot fi cu ușurință create și din interfața HarmonyOS, în Control Panel, unde pot fi rapid conectate între ele mai multe dispozitive din ecosistemul companiei (smartphone, căști, boxe, televizoare, etc.).

Singurele „reguli” pentru activarea acestor funcții sunt să fii autentificat cu același HUAWEI ID pe ambele dispozitive, iar acestea să fie conectate la aceeași rețea locală Wi-Fi. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, tableta poate începe să preia apeluri telefonice de pe telefon, permite trimiterea de mesaje text, sau poate accesa și copia, la nevoie, fotografii și clipuri video din galeria telefonului. Poți scana astfel documente cu smartphone-ul, de exemplu, pe care le poți apoi transfera rapid pe ecranul tabletei, fără să fii nevoit să faci acest proces folosind camera tabletei, să scoți tableta din dock-ul tastatură sau de la încărcat.

De altfel, camera telefonului este semnificativ mai performantă, fiind echipată cu un senzor foto de 50 megapixeli și alte patru camere performante. Astfel, este ideal să realizezi fotografii cu telefonul și să le editezi înainte de a le publica pe rețelele de socializare pe tabletă, unde ecranul mai mare poate să îți ofere un control mai precis al culorilor sau detaliilor. Telefonul poate de asemenea să filmeze în rezoluție 4K, material pe care îl poți edita mai eficient pe ecranul al tabletei.

Productivitatea urcă la următorul nivel cu MatePad 11 și nova 9

Aceste funcții pot fi foarte utile în special în contextul în care tableta este folosită pentru productivitate, acasă sau la birou, iar „jonglarea” între dispozitive poate să îți întrerupă ritmul de muncă. Cu Multi-Screen Collaboration poți să lucrezi fără întreruperi, iar ecranul mai mare al tabletei îți poate permite să rulezi mai multe aplicații simultan prin Multi-Window. Poți împărți astfel ecranul în mai multe părți și poți avea chiar și ferestre de aplicații care „plutesc” peste celelalte, la fel ca pe un PC. Desigur, acestea pot fi „ascunse” în aplicația Bubble, de unde pot fi accesate rapid de fiecare dată când sunt necesare.

HarmonyOS 2.0 permite și rularea mai multor instanțe ale aceleiași aplicații prin App Multiplier și Window Lock. Poți avea astfel mai multe fișiere de același tip deschise în paralel, putând copia date dintr-unul în celălalt sau chiar lucra simultan la două proiecte din aceeași aplicație.

Huawei MatePad 11 multitasking

Și poți face toate acestea de pe tabletă în timp ce tot de pe aceasta poți prelua apeluri de pe telefon sau în timp răspunzi la un mesaj primit pe telefon. Sau poți prelua un apel video primit pe telefon, folosind microfoanele și camera de pe tabletă.

Astfel, dacă aveați oricum în plan să cumpărați un nova 9 de la HUAWEI, sau aveți deja unul, tableta MatePad 11 pare să fie un partener ideal pentru acesta dacă doriți o experiență de productivitate mult mai fluidă. În cadrul campaniei de Black Friday de pe magazinul HuaweiStore.ro, tableta HAWEI MatePad 11 este deja disponibilă la un preț special de 1.999 lei, alături de tastatura magnetică și de stylus-ul M-Pen cu încărcare wireless. Campania de Black Friday HUAWEI pe Huawei Store ține de pe 5 noiembrie până pe 5 decembrie.

Huawei Nova9 front center

Deși mai puțin promovat decât flagship-ul seriei, și telefonul HUAWEI nova 8i are câteva caracteristici demne de toată atenția. De exemplu, este echipat cu un ecran de 6,67 inch, HUAWEI Edgeless Display, oferind claritate și redare video sau jocuri la o înalta calitate. Acest ecran 1080 x 2376, FHD+ suportă gama de culori DCI-P3 și prezintă culori reale și detalii vii. Cu un raport impresionant de 94,7% din ecran în corp, oferă imagini captivante de neegalat. Afișajul suportă, de asemenea, o rată de eșantion tactil 180Hz pentru o reacție maximă, ceea ce se traduce într-un avantaj când vine vorba despre jocuri. Noul smartphone nova vine cu o caracteristică îmbunătățită Eye Comfort, care a trecut certificarea TÜV Rheinland Low Blue Light și poate filtra lumini albastre dăunătoare, reducând la minimum decolorarea galbenă. Telefonul se mai mândrește și cu o cameră principală de 64 MP și încărcare rapidă, la 66W, și o baterie de 4300 mAh care ajunge la 100% in doar 38 de minute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult