Huawei P20 Pro și Mate 10 primesc EMUI 10 cu Android 10 în Europa

29.05.2020
Huawei P20 Pro și Mate 10 primesc EMUI 10 cu Android 10 în Europa

P20 Pro și Mate 10, flagship-urile Huawei din 2018, respectiv 2017, primesc acum update la EMUI 10. Cele două dispozitive folosesc platforma hardware Kirin 970 și au fost lansate la momentul respectiv cu Android 8 Oreo. Acum, Huawei le va oferi Android 10, cu tot cu serviciile Google pe care le au deja preinstalate din fabrică. De altfel, ambele modele au depășit cei 2 ani de suport software pe care majoritatea companiilor îl promit.

P20 Pro și Mate 10 sunt lansate acum mai bine de doi ani

Huawei ne-a obișnuit în ultimii ani cu actualizări software pentru tot felul de dispozitive la care nu ne-am fi așteptat să le primească. Compania a livrat actualizări pentru dispozitive entry-level și mid-range. Iar acum vedem update și pe modele flagship mai vechi.

În cazul Huawei Mate 10, un smartphone lansat în toamna lui 2017, nu ne-am aștepta să mai vedem actualizări de software. Totuși, în ciuda design-ului poate puțin învechit, acest model ar trebui să ofere în continuare o performanță decentă în utilizare. Acesta venea la momentul respectiv cu o cameră performantă, construcție premium și un chipset nou, în premieră: Kirin 970.

Același Kirin 970 a fost folosit apoi și pe flagship-ul P20 Pro. Acesta este telefonul care a pus Huawei în vârful clasamentului DxOMark. Lansat în primăvara lui 2018, cea mai importantă capabilitate pe care acest model a adus-o pe piață a fost modul de fotografiere nocturnă. De altfel, acesta a fost și primul telefon cu zoom optic 3x pe o cameră dedicată. Până atunci, telefoanele aveau doar zoom 2x pe o cameră secundară.

Cât ocupă update-ul EMUI 10

Actualizările pentru cele două modele nu sunt însă tocmai mici. Dacă doriți să actualizați telefoanele, va trebui să vă asigurați că aveți spațiu de stocare și o conexiune bună la Wi-Fi.

Pe Mate 10, software-ul ajunte la versiunea EMUI 10.0.0.158 și ocupă 4,59 GB. Descărcarea și instalarea vor dura ceva vreme, deci probabil că ar trebui să faceți update-ul la finalul zilei, când probabil vă puteți lipsi de telefon pentru câteva zeci de minute.

În cazul lui Huawei P20 Pro, update-ul aduce telefonul la versiunea EMUI 10.0.0.161, cu un download puțin mai mic: 4,39 GB.

Update-ul a început să fie livrat către dispozitivele din Europa și Asia, însă nu toate îl vor primi simultan. Ca oricare lansare de actualizare pentru telefoane cu Android, lansarea va fi „lungită” pe parcursul a câteva săptămâni pentru a nu aglomera serverele.

(via GSM Arena)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult