Huawei P40 şi P40 Pro vor avea preţuri mari în Europa, în ciuda lipsei serviciilor Google

12.03.2020
Huawei P40 şi P40 Pro vor avea preţuri mari în Europa, în ciuda lipsei serviciilor Google

Huawei P40 şi P40 Pro, noile telefoane high-end ale producătorului chinez urmează să fie lansate la sfârşitul lunii. Până atunci însă, primim informaţii pe căi neoficiale despre diverse aspecte ale dispozitivului. Mai întâi am aflat noi detalii despre sistemul de camere al modelului P40 Pro, iar acum aflăm şi preţurile pentru Europa, iar acestea nu vor fi mici. Ca şi în cazul modelului Mate 30 Pro, Huawei se bazează pe faptul că fanii săi loiali vor plăti pentru un telefon premium, cu sau fără servicii Google preinstalate.

Conform unor informaţii obţinute de la „Teme” (un leaker cunoscut de pe Twitter), modelele P40 vor fi cuprinse între 800 şi 1300 de euro. Pe cea mai înaltă treaptă va fi plasat un nou model, P40 Pro PE (premium edition?), care ar trebui să ofere cel mai bun hardware de pe un smartphone Hawei de până acum, într-o manieră similară cu Galaxy S20 Ultra de la Samsung.

Modelul standard, care este de obicei livrat cu hardware intern la fel de puternic precum cel de pe varianta Pro, este aşteptat însă cu o cameră inferioară, dar totuşi performantă, un ecran de rezoluţie mai mică şi baterie cu capacitate mai mică. Acesta va fi livrat, conform informaţiilor disponibile, la un preţ cuprins între 799 şi 899 euro, cu menţiunea că acesta ar putea să difere cu 50 sau 100 de euro între ţări. Astfel, unele ţări ar putea primi modelul Huawei P40 la 799 euro, altele la 849, iar altele la 899. Nu este clar dacă vor exista şi diferenţe de configuraţii pe lângă preţ.

Cel de-al doilea model, Huawei P40 Pro, va porni de la 999 euro şi va ajunge până la 1.099 euro. Acesta va fi probabil dispozitivul pe care majoritatea şi-l vor dori. Acesta va fi echipat cu o cameră performantă şi va beneficia de toate funcţiile de top, fiind ceea ce Huawei va considera probabil a fi flagship-ul seriei.

Dar pentru că atât Samsung, cât şi Apple, au venit cu câte trei telefoane de top în ultimii ani, şi Huawei va lansa un al treilea model de top: P40 Pro Premium, care probabil că va fi disponibil în ediţie ceva mai limitată decât modelul Pro standard. Acesta ar putea să primească îmbunătăţiri la câteva capitole, precum o cameră foto în plus, un ecran mai performant (la 120 Hz, poate?), baterie şi ecran mai mari şi un preţ şi mai mare. Estimările din prezent poziţionează acest model undeva în zona 1.199 şi 1.299 euro.

Desigur, pe lângă toate acestea, Huawei ar putea lansa un nou model din gama Porsche Design. Având în vedere că modelele precedente realizate în parteneriat cu compania de design germană au avut preţuri şi de peste 2.000 de euro, ne putem aştepta la ceva similar şi pentru lansarea din primăvară.

 

 

Desigur, telefoanele Huawei suferă în continuare de pe urma restricţiilor SUA, deci P40, P40 Pro şi P40 Pro Premium Edition vor fi cu siguranţă lansate fără suport pentru serviciile Google. Evenimentul de lansare va fi transmis exclusiv live pe internet pe data de 26 martie din Paris. Iniţial, acest eveniment trebuia să aibă şi public, cu jurnalişti şi influenceri din toată lumea în sală pentru a putea vedea şi prezenta telefonul încă din primele momente. Epidemia de coronavirus a dus la anularea acestor planuri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult