Huawei P50 ar putea folosi un senzor foto Sony de 1″, cel mai mare de pe un smartphone

26.02.2021
Huawei P50 ar putea folosi un senzor foto Sony de 1

Camerele foto de pe smartphone-uri au avansat foarte mult în ultimii câțiva ani, însă în continuare o cameră dedicată, chiar și una compactă ar putea oferi o calitate mai bună a imaginilor. Asta pentru că senzorii folosiți pe telefoane sunt de obicei de dimensiuni mici, putând capta o cantitate limitată de lumină și implicit mai puține detalii. Sony se pregătește însă de lansarea primului senzor de 1” de smartphone-uri, iar Huawei P50 ar putea fi primul smartphone echipat cu o astfel de cameră.

Sony IMX800 ar putea fi senzorul de 1″ pe care Huawei îl va folosi pe seria P50

De câțiva ani buni deja, Huawei este un adevărat pionier al tehnologiilor de fotografie de pe mobil. După Huawei P9, primul telefon care a venit cu o cameră duală, până la P40 Pro+, primul smartphone cu zoom optic 10x, compania a împins limitele tehnologiei în acest domeniu. Huawei P50 ar putea fi primul telefon din piață care demonstrează că telefoanele pot oferi performanța unei camere foto sau video dedicate.

Senzori foto cu diagonală de 1” sunt de obicei folosiți pe camere foto compacte performante. Modele precum Sony RX100 Mark VII sau Sony ZV-1, care sunt recomandate pentru vlogging, folosesc astfel de senzori, de obicei și pornesc de la prețuri de 700 de euro și ajung la peste 1000. Astfel, să ai un senzor atât de mare într-un smartphone ar fi ceva cu adevărat impresionant. Mai mult, un senzor mai mare asigură și alte avantaje, precum o profunzime de câmp mai naturală, putând realiza fotografii de tip portret chiar și fără algoritmii care decupează subiectul și încețoșează fundalul.

Știm deja că Huawei plănuiește să lanseze trei modele în gama P50, însă dacă istoria de anul trecut se repetă, este posibil să vedem acest senzor principal pe toate variantele acestei game. Se zvonește că numele acestui senzor va fi Sony IMX800, și va oferi rezoluție de 50 megapixeli. Acesta ar fi urmașul lui IMX700 de anul trecut, integrat pe gama P40.

Conform Teme, un leaker cunoscut de pe Twitter, acest senzor ar putea fi dezvăluit cândva în luna aprilie. Tot în acea perioadă este așteptat și anunțul seriei Huawei P50. Unele zvonuri vorbesc despre finalul lunii martie, în timp ce alții spun începutul lunii aprilie.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult