Huawei P50 va fi prima serie de telefoane cu HarmonyOS preinstalat. Nu va rula Android

08.03.2021
Huawei P50 va fi prima serie de telefoane cu HarmonyOS preinstalat. Nu va rula Android

Huawei pregătește lansarea seriei P50 pe piață cândva spre sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, iar Harmony OS este deja în testare beta în China. Toate indiciile sugerează că Huawei P50 vor fi primele modele de smartphone-uri care vor folosi sistemul de operare HarmonyOS de la Huawei, care, conform primelor analize, nu este decât un alt Android cu numele schimbat. Astfel, compatibilitatea cu aplicațiile de până acum de pe App Gallery va fi garantată, în timp ce Huawei va putea modifica mai mult anumite aspecte ale funcționalității.

Modelele Huawei P50 vor renunța la Android în favoarea HarmonyOS

Conform unor postări de pe rețeaua de socializare Weibo, modelele Huawei P50 (variantele Standard, Pro și Pro+), vor fi lansate cu HarmonyOS din fabrică și nu vor avea opțiunea de a folosi Android, asemeni modelelor anterioare. De altfel, și variante mai vechi de telefoane Huawei vor putea să treacă la Harmony OS, întrucât există deja variante beta care rulează pe Huawei Mate 40 și P40, de exemplu.

Conform informațiilor pe care le avem în prezent., Huawei P50 folosește deja HarmonyOS Beta 2 și urmează să treacă pe versiunea Beta 3. Numele Harmony OS nu va fi însă singura diferență între sistemul de operare de pe noile telefoane și cele cu Android. Se pare că mai multe servicii din cadrul Huawei Mobile Services, cât și aplicații preinstalate din sistemul de operare, vor trece la branding-ul „Petal”.

harmonyos p50

Numele Petal a fost prima dată folosit în cadrul Petal Search, un motor de căutare care poate fi folosit și pentru instalarea aplicațiilor din afara AppGallery și, mai recent, pentru serviciile de hărți Petal Maps și Petal Docs.

Huawei se așteaptă ca până la sfârșitul anului să existe între 300 și 400 milioane de dispozitive cu HarmonyOS în utilizare. Desigur, HarmonyOS nu este un software exclusiv telefoanelor, deci vor fi incluse televizoarele inteligente și ceasurile Huawei Watch la adunare. De asemenea, nu e vorba doar de telefoanele noi, ci și cele care sunt deja lansate și folosesc Android cu EMUI, care vor primi update la Harmony OS.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video