Huawei P9 Lite disponibil în România

08.06.2016
Huawei P9 Lite disponibil în România

Huawei a lansat în România versiunea mai ieftină din gama de smartphone-uri P9, modelul „Lite”, care vine cu hardware mai modest decât varianta de top, însă cu aceleaşi linii elegante de design. Compania se aşteaptă la noi vânzări record pe plan local, după ce Huawei P8 Lite a devenit un adevărat „bestseller” anul trecut. Cei mai fericiţi vor fi cei care au un buget limitat pentru achiziţionarea unui telefon, întrucât preţul este la jumătate faţă de modelul premium.

Huawei P9 Lite este echipat cu un chipset proprietar HiSilicon Kirin 650, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern, utilizatorii având posibilitatea de a extinde această valoare cu carduri microSD. Acesta integrează un senzor foto de 13 megapixeli cu stabilizare optică, acumulator de 3.000 mAh şi este protejat împotriva zgârieturilor pe partea din faţă de Gorilla Glass 4. Ecranul de 5,2” cu rezoluţie Full HD nu s-a schimbat de la modelul P9 de top, iar dimensiunile şi greutatea sunt similare (147 de grame şi 7,5 mm grosime).

Noul P9 Lite este echipat şi cu un senzor de amprentă securizat cu tehnologia ARM TrustZone, acumulatorul beneficiază de încărcare rapidă prin SmartPower 4.0. La capitolul software, Huawei se laudă cu trei moduri de funcţionare care ajută la reducerea consumului de baterie, un mod de fotografiere „PRO” care oferă control manual al setărilor şi acces la cea mai recentă versiune a interfeţei EMUI (4.1).

Cei interesaţi de Huawei P9 Lite îl pot cumpăra din magazinele de specialitate din România, unde este disponibil în culorile alb şi negru. Preţul sugerat pentru varianta fără abonament este de 1.200 lei, acesta putând fi achiziţionat la un preţ mai mic alături de un contract la unul dintre operatori.

Citeşte şi Huawei P9 Lite descoperit în oferta unui magazin din România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult