Huawei pregăteşte programul „Made for Huawei”, sub care vor fi lansate accesorii certificate pentru produsele companiei

Huawei pregăteşte programul „Made for Huawei”, sub care vor fi lansate accesorii certificate pentru produsele companiei

După de Google a luat exemplul Apple, anunţând un nou ecosistem de accesorii „Made for Google”, acum este rândul celor de la Huawei să vină cu propriul program „Made for Huawei”, sub care vor fi lansate accesorii certificate pentru compatibilitate deplină cu produsele companiei.

Huawei, cel mai mare producător smartphone din China, caută să aducă puţină ordine în oferta de accesorii produsă de companii mai mult sau mai puţin reputabile, introducând un program de validare a calităţii produselor. Astfel, produsele care se supun cerinţelor de calitate impuse de companie vor primi logo-ul  „Made for Huawei”, atestând compatibilitatea deplină cu dispozitivele Huawei pentru care au fost create.

Motivaţia oferită de Huawei producătorilor de accesorii este un nivel mai mare de încredere din partea utilizatorilor, rezultând o creştere a vânzărilor.

Deloc surprinzător, primul accesoriu „Made for Huawei” este un cablu USB-C la HDMI pentru Huawei Mate 10. Probabil iniţiativa luată de companie va duce în timp la excluderea de pe piaţă a accesoriilor de slabă calitate, cum sunt cablurile USB-C vândute în magazine la preţuri mult sub nivelul accesoriilor originale.

Rămâne de văzut dacă Huawei va urma exemplul Apple, taxând vânzarea accesoriilor certificate pentru a obţine o sursă de venit suplimentară, sau va prefera o abordare mai prietenoasă consumatorilor finali. Cert este că de acum accesoriile create pentru produsele Huawei vor fi de o calitate mai bună, îmbunătăţind imaginea de brand a companiei şi încrederea acordată de utilizatori.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult