Huawei pregăteşte un nou phablet de top: Mate 8

02.11.2015
Huawei pregăteşte un nou phablet de top: Mate 8

După Mate S, Huawei se pregăteşte de lansarea unui nou phablet. Compania chineză a publicat o imagine care dezvăluie data la care va avea loc evenimentul de anunţ al presupusului Mate 8. Acesta va deveni noul vârf de gamă Huawei, care va include un nou chipset proprietar, mai puternic decât cele de până acum, cât şi tehnologia Force Touch care a debutat în luna septembrie.

Specificaţiile tehnice aşteptate pentru Huawei Mate 8 sunt un display Full HD (sau QHD) de 6”, un chipset HiSilicon Kirin 950 cu opt nuclee, 3 GB memorie RAM şi variante cu 32 sau 64 GB spaţiu de stocare intern. Detaliile disponibile despre noul procesor sugerează că va fi construit pe arhitectura big.LITTLE, folosind patru nuclee Cortex-A72 şi alte patru nuclee A53, alături de un GPU Mali-T880. Phablet-ul Mate 8 ar putea integra capabilităţi LTE Cat. 10, care asigură viteze foarte mari pentru navigare pe internet.

Câteva imagini scăpate pe internet din fabricile Foxconn care asamblează dispozitivele companiei sugerează că noul model va include o ramă metalică de jur imprejur şi va fi livrat într-o versiune dual-SIM, cu tavă pentru cartele care poate ţine fie două cartele, fie o cartelă şi un card microSD. Mai multe detalii vom afla probabil spre sfârşitul lunii, când Huawei va dezvălui noul dispozitiv Mate 8 în mod oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult