Huawei lansează în România Y6P și Y5P, telefoane cu prețuri de la 399 lei

05.05.2020
Huawei lansează în România Y6P și Y5P, telefoane cu prețuri de la 399 lei

Huawei a anunțat pentru piața din România noile smartphone-uri de buget Huawei Y6P și Y5P, modele bine echipate care vor fi disonibile la unele dintre cele mai mici preturi pe care le-am văzut până acum pentru dispozitive atât de bine echipate. Vorbim despre telefoane care vor intra pe piață la sub 100 de euro, fiind echipate cu mai multe camere foto, display-uri de dimensiuni medii și mari și mult spațiu de stocare în comparație cu alte modele similare. De asemenea, compania a vorbit și despre o nouă tabletă de buget: MatePad T8.

Huawei Y6P

Modelul Y6P pare să fie un model la limita între entry-level și un mid-range obișnuit, însă prețul promoțional de la pre-comandă atrage cel mai mult atenția, având în vedere caracteristicile hardware.

Vorbim despre un smartphone echipat cu un procesor Kirin octa-core, cu 64 GB stocare internă și un ecran de 6,3” pe format 20:9 cu decupaj discret pe centrul ecranului. Acest model beneficiază de un sistem cu 3 camere: 13 MP f/1.8 wide + 5 MP f/2.2 ultra-wide și 2 MP f/2.4 depth. Acestea folosesc algoritmii AI Huawei pentru procesarea fotografiilor, Huawei promițând funcții foto avansate, sugerând că „p”-ul din numele Y6P vine de la „photo”.

huawei y6p 599

Cu o baterie de 5.000 mAh care permite utilizarea în mod „power bank, sistem de operare Android 10 cu EMUI 10.1 și un preț de pre-comandă de numai 599 lei (față de 799 lei), acesta pare să fie un adevărat best-buy în categoria sa de preț. Singurul dezavantaj ar fi lipsa serviciilor Google. Telefonul vine cu Huawei Mobile Services și magazinul App Gallery.

Huawei Y5P

huawei y5p

Modelul Y5P vine cu un ecran de 5,4” pe format 18:9, 2 GB RAM, 32 GB stocare și un sistem cu o singură camera. Cameră principală are 8 megapixeli, iar cea frontală are 5 megapixeli. Acest model nu vine nici măcar cu un senzor de amprentă, fiind echipat doar cu deblocare prin intermediul recunoașterii faciale.

Totuși, acest model vine la prețul de 399 lei la pre-comandă care va crește puțin după lansare, până la 599 lei. Desigur, și acest model vine cu Huawei Mobile Services, nu cu Play Store și serviciile Google pre-instalate.

huawei y5p pret

MatePad T8

În cele din urmă, compania a anunțat și o tabletă de buget, orientată în special către cei care au nevoie de un dispozitiv pe care să consume conținut sau pe care să îl dea copiilor. Aceasta vine cu ecran HD de 8”, procesor octa-core și baterie de 5.100 mAh. La numai 310 grame, aceasta este una dintre cele mai compacte și ușoare tablete de pe piață. Și acest model oferă deblocare facială și vine cu EMUI 10, fără servicii Google. Tableta se lansează după 20 mai și va avea un preț de aproximativ 500 lei.

huawei matepad t

Huawei în România

Compania a anunțat că în ciuda faptului că piața a scăzut cu 5% în România în primul trimestru din 2020, vânzările de telefoane Huawei au crescut cu 10%, având acum 25% din piață. Această creștere se datorează în parte și succesului modelului P40 Lite, care a înregistrat vânzări mai mari cu 56% față de modelul P30 Lite de anul trecut în aceeași perioadă.

huawei appgallery apps

Referitor la aplicațiile din App Gallery din România, compania a prezentat și un nou Top 10 al celor mai descărcate:

  1. Cinemagia
  2. Știrile ProTV
  3. Lajumate.ro
  4. BT Pay
  5. OLX.ro
  6. Pago
  7. Biziday
  8. eToken(IDentity) BCR
  9. Bitdefender Mobile Security & Antivirus
  10. MyOrange Romania

La nivel mondial, cea mai descărcată aplicație de pe App Gallery este TikTok, urmată de Joom, Aliexpress, Snapchat, Asphalt 9 și Epic Games.

huawei id in romania

În România, compania se laudă cu 11,5 milioane de clienți Huawei, cu 3,8 milioane de smartphone-uri active. 1,7 milioane de români au un cont Huawei ID, în timp ce App Gallery, magazinul de aplicații are 1,3 milioane de utilizatori la noi în țară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult