Huawei lansează telefonul care îți ia temperatura. Folosește un termometru cu infraroșu

02.06.2020
Huawei lansează telefonul care îți ia temperatura. Folosește un termometru cu infraroșu

Pandemia de COVID-19 a scos la suprafață necesitatea unor tehnologii pe care nu ne bazam înainte. Cel mai mult a crescut nevoia de conectare la internet, multe dintre activitățile offline fiind mutate pe cât posibil în online. Apoi, alte tehnologii precum termometrele cu infraroșu au devenit în scurt timp populare, fiind necesare pentru măsurarea temperaturii la intrarea în anumite magazine. Huawei a văzut oportunitatea unui dispozitiv care măsoară temperatura și lansează telefonul Honor Play 4, echipat cu senzor IR pe spate, capabil să măsoare temperatura suprafețelor și persoanelor.

Cum funcționează telefonul care măsoară temperatura

Honor Play 4 este un simplu smartphone mid-range produs de brandul secundar al companiei Huawei. Acesta urmează să fie lansat mâine, pe data de 3 iunie. Pentru că nu a fost prezentat, nu știm foarte multe despre capabilitățile sale hardware în mod oficial. Știm însă că acest telefon poate să măsoare temperatura persoanelor folosind o aplicație preinstalată. Aceasta folosește un senzor infraroșu de pe partea din spate a dispozitivului.

Această capabilitate a fost deja prezentată într-un clip de promovare online. În timp ce nu știm cât de corect măsoară temperatura, un astfel de dispozitiv ar putea fi văzut probabil drept „inofensiv” față de un termometru IR dedicat. Cam toată lumea deține deja un smartphone și majoritatea utilizatorilor le folosesc fără frică zi de zi. Măsurarea temperaturii folosind un smartphone ar putea fi o soluție la problemele cu care ne confruntăm acum.

Nici nu este necesar contactul telefonului cu pielea, acesta putând măsura temperatura de la câțiva centimetri distanță. Un astfel de telefon ar putea fi o soluție mai ieftină în special pentru magazine sau alte instituții care investesc bani mulți în echipamente de măsurat. Deja multe au ales soluții costisitoare precum cele cu camere de termoviziune sau termometre IR profesionale. De altfel, un smartphone este mai util și pentru cel care măsoară temperatura. Acesta poate avea astfel acces la statistici în timp real, precum fluxul de oameni prin numărarea măsurătorilor și transmiterea acestor date prin interenet.

Acest dispozitiv ar putea cauza noi riscuri în viziunea conspiraționiștilor

Deja mulți susținători ai teoriilor conspirației spun că termometrele cu infraroșu sunt folosite pentru a implanta cipuri în capul cetățenilor. Sau că acestea folosesc 5G pentru a răspândi COVID-19 sau orice alte astfel de teorii fără niciun fundament. Utilizarea unui smartphone ar putea fi considerată de aceștia periculoasă, întrucât telefonul ar putea programa wireless acel „misterios” cip implantat.

De altfel, unii dintre cetățeni efectiv nu își doresc să fie termoscanați, din motive de intimitate, spun ei. Oricare ar fi situația, modelul Honor Play 4 va fi lansat mai întâi în China. Acolo va avea un succes mare în mediul de afaceri, cel mai probabil. Având în vedere că telefoanele Honor nu mai vin pe căi oficiale în România de câteva luni, sunt slabe șanse să vedem acest model în magazinele autohtone.

(via Android Authority)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult