Huawei va înlocui Google Maps cu o soluţie de la TomTom, companie cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu

20.01.2020
Huawei va înlocui Google Maps cu o soluţie de la TomTom, companie cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu

Probabil una dintre cele mai mari probleme pe care Huawei le are pe partea de software după „divorţul” de Google Mobile Services, este absenţa Google Maps, cel mai popular serviciu de hărţi şi navigaţie din lume. Deşi până acum nu a venit cu o alternativă integrată, compania chineză pare să pregătească un parteneriat cu TomTom, companie care se ocupă de foarte mult timp de servicii de hărţi. Astfel, hărţile TomTom vor fi soluţia propusă de Huawei care va urma să fie integrată în EMUI la nivelul sistemului de operare.

Huawei încă nu a anunţat oficial acest parteneriat, probabil aşteptând un eveniment de lansare pentru a face acest lucru oficial. Având în vedere că ne apropiem de lansarea seriei P40, probabil că acolo vom afla mai multe lucruri pe cale oficială. Cert este că Huawei va avea în sfârşit o alternativă reală la Google Maps, considerată probabil de unii chiar mai performantă atunci când vine vorba despre navitaţie turn-by-turn.

TomTom a decis de curând să nu se mai bazeze atât de mult pe hardware şi să ofere sub licenţă serviciile sale software de hărţi. Astfel, un parteneriat cu cel de-al doilea producător de smartphone-uri la nivel global s-ar putea dovedi a fi benefic pentru compania olandeză, care are peste două decenii de experienţă în domeniul navigaţiei prin GPS. Fiind o companie olandeză, sancţiunile SUA nu se aplică, deci Huawei poate colabora fără probleme cu TomTom.

Desigur, hărţile Google vin şi ele cu anumite avantaje. Acestea includ informaţii despre magazine precum orarul de funcţionare, numărul de telefon, recenzii ale serviciilor, fotografii şi multe altele. Aceasta este însă şi o şansă pentru TomTom să se dezvolte mai mult în această direcţie, întrucât Huawei va dori cu siguranţă să ofere utilizatorilor săi o alternativă cât mai completă la Google Maps.

Există însă şi câteva servicii pe care Huawei nu le va putea înlocui prea uşor. YouTube o platformă fără concurenţă în piaţă şi sunt slabe şansele ca cineva să reuşească să lanseze în viitorul apropiat ceva similar, care să atragă creatorii de conţinut spre aceasta. Nu numai serviciul în sine este atractiv pentru utilizatori, ci în mod special creatorii, care publică pe YouTube clipuri. Desigur, şi avantajul că vine pre-instalat pe telefoanele cu Android facilitează accesul rapid la platformă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult