Huawei va lansa Mate S2, un urmaş al lui Nexus 6P

17.08.2016
Huawei va lansa Mate S2, un urmaş al lui Nexus 6P

Nexus 6P de la Huawei s-a bucurat de un succes enorm în cele câteva luni de la lansarea de anul trecut, devenind unul dintre cele mai îndrăgite terminale de către fanii seriei de smartphone-uri cu branding Google. Având în vedere că acest model va ieşi din producţie cel mai probabil în această toamnă, odată cu lansarea noilor modele Nexus de la HTC, compania pare să pregătească un model care să îl înlocuiască, de data aceasta fără numele Nexus. Acesta poartă numele Mate S2 şi a apărut în baza de date TENAA din China.

Mate S2 pare să împrumute aproape complet designul lui Nexus 6P, capacul din spate fiind realizat din aluminiu, iar în partea de sus, antena fiind acoperită cu o suprafaţă de sticlă uşor curbată. Senzorul de amprentă este amplasat similar cu cel de pe smartphone-ul Nexus, iar designul de pe faţa dispozitivului renunţă la fanta din partea de jos în favoarea logo-ului Huawei.

Desigur, Nexus 6P a fost un dispozitiv din gama flagship, cu hardware de top la toate capitolele, însă cu un display poate prea mare faţă de ceea ce găsim pe piaţă de obicei. Astfel, specificaţiile tehnice ale noului Mate S2 vor rămâne în continuare la un nivel ridicat, însă dimensiuile dispozitivului scad. Mate S2 este echipat cu noua generaţie de chipset de la Huawei, HiSilicon Kirin 960, un octa-core pe 64 de biţi, 4 GB memorie RAM, camere foto de 16, respectiv 8 megapixeli şi un acumulator de 3.500 mAh.

Lansarea telefonului şi preţul nu sunt încă bătute în cuie, însă dacă a ajuns o versiune de Mate S2 în mânile comisiei de certificare TENAA, probabil că vom primi un anunţ oficial în viitorul foarte apropiat. Desigur, lansarea în China nu asigură disponibilitatea şi în alte regiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult