Huawei vorbeşte despre planurile pentru 2019: telefoane pliabile şi 5G

19.10.2018
Huawei vorbeşte despre planurile pentru 2019: telefoane pliabile şi 5G

Seria de smartphone-uri Huawei Mate 20 abia a intrat la pre-comandă, iar un nou dispozitiv Honor Magic urmează să fie lansat, însă producătorul Chinez deja începe să vorbească despre planurile pe care le are pentru anul 2019. Se pare că următorul pas în evoluţia companiei va fi lansarea unui model de smartphone pliabil, bazat pe tehnologii de conectivitate noi.

Richard Yu, CEO-ul Huawei, a declarat în cadrul lansării Mate 20 pentru presă „Lucrăm la telefoane pliabile. Telefoane 5G pliabile”. Acest lucru confirmă astfel zvonurile care afirmau lucruri similare. Se pare că 2019 va fi anul în care toţi producătorii importanţi vor încerca să lanseze o nouă gamă de dispozitive, cu ecrane flexibile şi construcţie complet nouă.

De asemenea, 2019 va fi anul în care vom primi mai multe smartphone-uri 5G, singurul model 5G programat să apară în 2018 fiind Xiaomi Mi MIX 3. Huawei a investit foarte mult în tehnologia 5G, primul chipset cu modem capabil să se conecteze la astfel de reţele al său urmând să fie disponibil la începutul anului viitor. Cel mai probabil, telefonul pliabil va fi lansat cândva în toamna lui 2019, alături de o nouă generaţie de dispozitive Mate.

În termeni de dimensiuni, Richard Yu a sugerat că un dispozitiv pliabil ar fi foarte mare atunci când ecranul său este complet deschis. Acesta a comparat Huawei Mate 20 X cu dispozitivele din trecut, spunând că deşi are un ecran de 7,2”, acesta nu se simte ca un telefon foarte mare. Probabil că un telefon pliabil ar putea oferi un ecran cu diagonală mult mai mare.

Cel mai probabil, telefonul pliabil de la Huawei nu va fi primul său model 5G, însă sunt slabe şanse ca acesta să se lanseze fără această nouă tehnologie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult