Huawei Y6 2019 a fost anunţat. Vine cu un design atrăgător şi specificaţii bune pentru gama entry-level

04.03.2019
Huawei Y6 2019 a fost anunţat. Vine cu un design atrăgător şi specificaţii bune pentru gama entry-level

În rândul celor pasionaţi de tehnologie mobilă, Huawei este o companie renumită pentru smartphone-urile sale de top, cu specificaţii high-end şi capabilităţi foto peste medie, însă majoritatea vânzărilor sale la nivel mondial sunt realizate pe modele ieftine, nu foarte performante. Aşa cum Huawei P Smart şi P20 Lite au fost unele dintre cele mai bine vândute telefoane în gama mid-range, aşa şi Y6 a fost unul dintre cele mai bine vândute modele entry-level. Compania plănuieşte să continue această tradiţie, lansând Y6 2019, cu o serie de îmbunătăţiri importante la nivel de construcţie şi performanţă.

Huawei Y6 2019 – Specificaţii

Huawei Y6 2019 abordează un design modern, cu sticlă pe ambele părţi. Acesta vine echipat cu un chipset MediaTek Helio A22, 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD de maximum 512 GB pentru extindere. Acesta beneficiază de un ecran IPS de 6,09” cu rezoluţie HD+ şi este decupat în partea de sus pentru a găzdui camera foto frontală. În partea de jos, ecranul are un spaţiu negru generos, unde este poziţionat şi logo-ul Huawei.

Telefonul este echipat doar cu două camere foto, una pe spate, de 13 megapixeli, şi una pe faţă de 8 megapixeli şi integrează un acumulator de 3.020 mAh. Spre diferenţă de modelul Huawei Y6 Pro 2019, anunţat în urmă cu câteva săptămâni, Y6 2019 „standard” integrează şi un senzor de amprentă, care este poziţionat pe spate, într-o poziţie naturală pentru modul normal deutilizare. La nivel software, avem parte de interfaţa proprietară EMUI 9, bazată pe Android 9.0 Pie.

Huawei Y6 2019 – Design

Telefonul va fi livrat în trei variante de culoare: Midnight Black, Sapphire Blue şi Amber Brown. Modelul albastru include un model cu „sclipici” care reflectă lumina pe toată suprafaţa, în timp ce modelul maro are un model care imită pielea. Acesta din urmă va fi mult mai plăcut în utilizare, întrucât amprentele nu vor fi atât de evidente.

Huawei Y6 2019 – Preţ şi data de lansare

Momentan nu avem un preţ sau o dată de lansare, însă dacă Y6 2019 a fost deja anunţat de Huawei, acesta va ajunge în magazinele de specialitate foarte curând, cel mai probabil şi în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult