i-mate JAMA 201 este un telefon!

16.10.2007
i-mate JAMA 201 este un telefon!

Cu toţii ştim de i-mate…, sau nu. Sincer să fiu, şi chiar roşesc de ruşine ce îmi este, nu am mai auzit de compania i-mate şi ale sale dispozitive portabile. Cert este că a lansat un telefon mobil, un smartphone ca să fiu mai exact, asemănător cu dispozitivele Blackberry, denumit Jama 201. Se poate citi cumva iama, de la “a da iama”?

În fine, este un fel de mini-calculator dotat cu Windows Mobile 6.0, care printre altele ştie să efectueze convorbiri telefonice GSM şi să acceseze Internetul prin EDGE. Doar prin Edge, căci nu dispune de suport pentru UMTS sau reţele fără fire (WiFi, WLAN). Unele voci spun că procesorul Samsung de 300 MHz este prea slab pentru cerinţele actuale. Eu susţin însă această facilitate având în vedere autonomia, deoarece un procesor tactat la 400 MHz ar consuma ceva mai mult.

Exceptând unele mici absenţe, Jama 201 se poate lăuda cu un adevărat arsenal tehnic: camera foto de 2 MP cu auto-focus, bluetooth, 128 MB ROM + 64 MB RAM, slot microSD, ecran de 2.5”, player MP3 etc. Ar mai trebui să specific grosimea lui Jama 201, 14mm, şi greutatea sa de 152g.

i-mate Jama 201

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video