Iată cât câştigă Apple atunci când cumperi un iPhone de 64 GB şi nu unul de de 16 GB

28.03.2016
Iată cât câştigă Apple atunci când cumperi un iPhone de 64 GB şi nu unul de de 16 GB

În ciuda faptului că nu oferă suport pentru card micro-SD şi a introdus pe smartphone-urile sale camere capabile să filmeze la calitate 4K şi Live Images, Apple continuă să ofere smartphone-uri cu capacitate de stocare internă de doar 16 GB. Motivul este simplu: profitul.

De pe urma celor care plătesc 100 de dolari în plus pentru varianta de 64 GB a iPhone 6s, iPhone 6s Plus sau iPhone SE, Apple obţine un câştig mare.

Potrivit firmei de cercetare IHS Technology, 88 de dolari din cei 100 de dolari plătiţi pentru versiunea de 64 GB reprezintă profitul companiei. Componentele din varianta de 64GB a iPhone 6s costă doar cu 12 dolari mai mult decât cele din versiunea de 16 GB.

Citeşte şi: iPhone SE vs. iPhone 6S: hardware puternic în carcasă mică

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a negat aceste calcule anul trecut şi a spus că ele sunt „mult diferite de realitate”.

Mai mult, există şi un factor psihologic. Mai mulţi oameni vor opta pentru versiunea mai scumpă, ştiind că cei 16 GB nu sunt suficienţi. De aceea Apple nu oferă, pentru noul său smartphone iPhone SE şi nici pentru iPhone 6s, variante de 32 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult