Iată ce fac oamenii cu vechiul smartphone după ce îşi cumpără unul nou

15.11.2016
Iată ce fac oamenii cu vechiul smartphone după ce îşi cumpără unul nou

Se apropie Black Friday şi sărbătorile de iarnă, iar mulţi oameni îşi schimbă vechiul smartphone în această perioadă. Se pune, astfel, întrebarea ce fac utilizatorii cu vechile dispozitive după ce intră în posesia celor noi? Un sondaj realizat de firma Blancco ne oferă un răspuns la această întrebare.

 

Cercetarea arată că 45% dintre utilizatori încearcă să obţină bani pe vechiul dispozitiv: prin oferirea dispozitivului operatorului mobil sau producătorului ori vânzarea pe site-uri de anunţuri.

Totuşi, cel mai mare procent individual (22%), a fost înregistrat de cei care au spus că dau smartphone-ul vechi unui membru al familiei sau unui prieten. Dacă facem un calcul simplu, vedem că două treimi dintre smartphone-urile vechi ajung să aibă parte de o nouă viaţă.

 

 

Totuşi, sunt şi mulţi utilizatori care nu îi oferă această şansă vechiului telefon: 14% îl ţin pur şi simplu fără a face nimic cu el, 5% îl reciclează, iar 2% îl distrug.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult