iCEphone, un telefon care ar fi făcut din Top Gun, filmul anilor ’80

08.12.2008
iCEphone, un telefon care ar fi făcut din Top Gun, filmul anilor '80

iCEphoneArată mai ceva ca un laptop şi are o înzestrare unică pe care un telefon, fie el şi smartphone, nu ţi-o oferă: pachet software medical pentru primul ajutor, cu instrucţiuni simple şi clare pe înţelesul tuturor. Unde mai pui că ai la dispoziţie o tastatură full-QWERTY ce-ţi va uşura munca de paramedic. Spre exemplu, dacă nu ai făcut niciodată o resuscitare iar situaţia impune manevre CPR aplicate accidentatului, iCEphone te va îndruma pas cu pas până la sosirea salvării, dotată cu defibrilatoare şi alte instrumente specializate. Totodată, va înregistra tot ce ai făcut astfel ca medicii sosiţi la faţa locului să aibă o idee mai clară asupra a ce urmează să execute.

iCEphone este fără îndoială tăticul “gadgeturilor pentru supravieţuire” prezentate pe go4it. Pe lângă facilităţile de salvare, telefonul este Dual-SIM, dotat cu sistem de operare Windows Mobile, tehnologie 3G, Wi-Fi şi receptor GPS. Un asemenea dispozitiv nu avea cum să fie compact, iar producătorii au conceput un design din trei bucăţi pentru a nu compromite uşurinţa în utilizare: display-ul, tastatura şi un pad imens pentru jocuri sau accesul rapid la diverse funcţii.

Software medical

Există şi o versiune militară a acestui gadget care îndeplineşte standardele armatei Britanice. Tehnologiile adoptate sunt aceleaşi, însă iCEphone-ul dedicat trupelor SAS este mai rezistent, se poate monta pe mână şi poate interacţiona cu sistemele de telecomunicaţii ale armatei. iCEphone va fi lansat în 2009 la un preţ de aproximativ 1000 $. Cu un asemenea gadget în buzunar, Iceman (Val Kilmer) l-ar fi făcut pe Maverick, iar Top Gun devenea un adevărat succes, nu doar o miorlăială romantică de adormit domnişoare – vezi/ascultă “Take My Breath Away”.

iCEphone, varianta militara

Urmărește Go4IT.ro pe Google News