IDC: pentru prima dată, smartphone-urile s-au vândut mai bine decât restul telefoanelor mobile

26.04.2013
IDC: pentru prima dată, smartphone-urile s-au vândut mai bine decât restul telefoanelor mobile

După ce am văzut ieri evoluţia pieţei tabletelor din primul trimestru al acestui an, a venit rândul pieţei smartphone-urilor. Conform IDC, aceasta a crescut cu 41,6 procente în primele trei luni ale acestui an şi, pentru prima dată în istorie, vânzările de smartphone-uri au depăşit vânzările celorlalte tipuri de telefoane mobile.

În primul trimestru al acestui an, producătorii au reuşit sa vândă un număr de 216,2 milioane de smartphone-uri, un salt de 41.6% procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După cum era de aşteptat, Samsung şi-a păstrat prima poziţie în topul producătorilor, compania reuşind să-şi adjudece o treime din piaţă cu cele 70,7 milioane de smartphone-uri vândute. Aceasta marchează o creştere a cotei de piaţă aproape 4 procente si o creştere a numărului de unităţi vândute cu aproape 61 de procente.

Apple a reuşit să-şi păstreze locul doi, compania având o creştere de 6 procente a numărului de unităţi vândute dar pierzând 5,7 procente din cota de piaţă. O surpriză a oferit LG, compania reuşind mai mult decât o dublare a numărului de smartphone-uri vândute şi poziţionarea pe locul trei, cu 4,8 procente.

Numărul total de telefoane mobile vândute s-a ridicat 418,6 milioane de unităţi vândute, pentru prima dată featurephone-urile şi terminalele mai simple fiind depăşite de smartphone-uri. În topul producătorilor, Samsung este tot pe primul loc, compania înregistrând o creştere a vânzărilor de 22,9 procente, fiind urmată de Nokia, care a înregistrat însă o scădere de 25 de procente şi a pierdut aproape 6 procente din cota de piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News