Ieftin şi bun: după un an, Lumia 520 încă domină piaţa Windows Phone şi este chiar în creştere

Ieftin şi bun: după un an, Lumia 520 încă domină piaţa Windows Phone şi este chiar în creştere

Micul Lumia 520 de la Nokia a devenit repede unul dintre cele mai populare telefoane Windows Phone pentru că a oferit o combinaţie extrem de atrăgătoare de specificaţii, autonomie, construcţie şi preţ, acesta fiind de altfel şi singurul telefon din clasa low-cost care s-a strecurat în topul nostru de anul trecut. Deşi are aproape un an vechime, Lumia 520 este încă de departe cel mai popular terminal Windows Phone şi-şi depăşeşte categoric rivalii mai puternici.

Nokia Lumia 520, cel mai popular terminal Windows Phone

Conform statisticilor întocmite de compania de publicitate online AdDuplex, cel mai mic membru al familiei Lumia nu doar că îşi domină copioşi rudele mai mari şi mai puternice, şi odată cu acestea întregul ecosistem Windows Phone, ci continuă să crească în popularitate deşi este un model deja vechi.

Statisticile întocmite de AdDuplex pe baza datelor colectate de reţeaua sa publicitară în cursul lunii februarie arată că Lumia 520 a acaparat o treime din întregul ecosistem Windows Phone cu o cotă de piaţă de 33 de procente.  Restul modelelor au reuşit să cucerească cel mult şapte procente de piaţă, iar Lumia 520 se află chiar în creştere cu două procente faţă de luna anterioară chiar dacă nu mai este o noutate hardware.

Departajarea pe ţări arată că acesta este extrem de popular în vestul Europei, India şi Brazilia, acesta reuşind să devină atât de apreciat în Spania încât a acaparat aproape jumătate din piaţa modelelor Windows Phone. Atunci când am testat acest model, am afirmat că Lumia 520 este o opţiune excelentă pentru segmentul low-cost, iar succesul ulterior a demonstrat că nu am fost singurul care a îndrăgit acest produs. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News