În cazul Pixel, nu este prima dată când Google lansează un smartphone scump [INFOGRAFIC]

06.10.2016
În cazul Pixel, nu este prima dată când Google lansează un smartphone scump [INFOGRAFIC]
Unul dintre lucrurile care au atras atenţia la noua gamă de smartphone-uri Pixel de la Google a fost preţul. Cea mai ieftină variantă Pixel costă 640 de dolari, iar cea mai scumpă variantă Pixel XL are un preţ de 770 de dolari. Aceasta nu este, însă, prima dată când Google se aventurează pe segmentul high-end de smartphone-uri. 

În 2011, compania lansa, împreună cu Samsung, Galaxy Nexus, care costa 650 de dolari. Apoi, în 2014 a prezentat, în parteneriat cu Motorola, Nexus 6, care costa 650 de dolari. 

 
Totuşi, Pixel nu este Nexus. Noile smartphone-uri sunt „telefoane Google”, la fel cum iPhone este un „telefon Apple”. HTC, compania care asamblează modelele Pixel, nu are dreptul să îşi pună logo-ul pe acestea şi nici să întreprindă acţiuni de marketing. Rolul HTC este acelaşi pe care îl are Foxconn în producerea smartphone-urilor iPhone.
 
Mai mult, gama Pixel include caracteristici care nu sunt disponibile şi pe alte modele cu Android, precum capacitate de stocare nelimitată în Google Photos şi serviciul Google Assistant. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult