In Europa Wondows 7 se vinde ca pâinea caldă

16.07.2009
In Europa Wondows 7 se vinde ca pâinea caldă

Începând de ieri, Microsoft a dat drumul la precomenzi pentru Windows 7, sistem de operare ce va intra oficial pe piaţă începând cu 22 octombrie. În Europa, precomenzile pentru Windows 7 pot fi făcute doar din câteva ţări din vest, precum Marea Britanie, Germania şi Franţa. Aşa că atunci când spun că Windows 7 se vinde deja bine în Europa, de fapt mă refer doar la ţările sus-amintite.

Numărul de precomenzi înregistrat de Windows 7 în primele 8 ore a depăşit deja numărul total de precomenzi pentru Vista. Ca urmare, stocul de pe unele site-urile de comerţ online a fost epuizat în timp record. Chiar şi pagina oficială Microsoft de unde puteau fi făcute precomenzi a picat din cauza numărului mare de accesări.

Super oferta Microsoft a început ieri şi va fi valabilă până pe 9 august. În Europa, Microsoft comercializează Windows 7 E, versiune din care lipseşte Internet Explorer, ca urmare a presiunilor făcute de Uniunea Europeană. În Franţa şi Germania, de exemplu, versiunea Home Premium costă la precomandă 50 de euro, în timp ce varianta Professional costă 110 euro.

Windows 7

Cei care vor achiziţiona versiunea Windows 7 E, nu vor putea face upgrade unei versiuni mai vechi de Windows, ci vor fi nevoiţi să realizeze o instalare „pe curat”. Asta din cauză că Windows 7 E, spre deosebire de toate versiunile anterioare de Windows, nu are Internet Explorer integrat. IE, împreună cu aplicaţiile din suita Windows Live, sunt furnizate pe un disc separat.

Succesul de care mai mult ca sigur se va bucura Windows 7 este în principal datorat deschiderii pe care Microsoft a abordat-o – versiuni Beta şi RC publice disponibile gratuit pentru o perioadă destul de lungă. Microsoft a reuşit ca prin câteva optimizări şi alte câteva schimbări de ordin estetic, alături de PR-ul foarte bun, să creeze o imagine extrem de pozitivă pentru Windows 7. Dovadă a faptului că gigantul monopolist a învăţat din greşelile trecutului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News