În India a fost lansat cel mai ieftin smartphone din lume. Ce oferă la preţul de doar 4 dolari

17.02.2016
În India a fost lansat cel mai ieftin smartphone din lume. Ce oferă la preţul de doar 4 dolari

O firmă din India a lansat cel mai ieftin smartphone din lume. Freedom 251, produs de Ringing Bells, costă doar 4 dolari. În ciuda preţului foarte mic, terminalul dispune de ecran cu diagonala de 4 inci  (960 x 540 pixeli), procesor quad-core de 1,3 GHz, 1 GB memorie RAM, cameră principală de 3,2 MP (plus frontală de 0,3 MP) şi baterie de 1.450 mAh. Capacitatea de stocare internă este de 8 GB, dar dispozitivul dispune şi de slot pentru card microSD cu capacitate maximă de 32 GB.

Suprinzător pentru preţul la care este oferit, Freedom 251 rulează Android 5.1 şi beneficiază de un an garanţie.

Fondată în 2015, firma Ringing Bells a lansat patru smartphone-uri până acum, printre care şi unul 4G care costă 44 de dolari.

Pentru a putea oferi noul model la preţul de doar 4 dolari, firma a primit sprijin de la guvern, prin intermediul campaniei „Make in India”, care încurajează producţia de bunuri pe plan local.

India este a doua cea mai mare piaţă pentru smartphone-uri din lume, după China, şi piaţa pe care această categorie de produse înregistrează cea mai mare creştere.

Statul încearcă prin diferite mijloace să încurajeze achiziţia de dispozitive electronice. De exemplu, în 2011 guvernul a lansat o tabletă cu Android care costa 36 de dolari. Dispozitivul era disponibil pentru elevi şi studenţi la preţul de 14 dolari. Totuşi, din cauza caracteristicilor tehnice slabe, modelul nu s-au bucurat de popularitate. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult