Încă un iPhone „1” sigilat, vândut la un preț de 1.000 de ori mai mare decât valora în 2007

21.02.2023
Încă un iPhone

Momentul lansării primului iPhone este unul care va rămâne în istoria domeniului tech, dar probabil și în istoria omenirii, întrucât un dispozitiv atât de mic a schimbat fundamental modul în care comunicăm și navigăm pe internet. În ciuda faptului că a fost un produs de masă, fabricat în milioane de exemplare, în ultimii ani, iPhone-ul original într-o stare de funcționare bună a devenit foarte rar, iar exemplarele perfecte sau chiar „sigilate” au început să aibă o valoare ridicată pe piața de vânzări „SH”. Recent, un iPhone din 2007 a fost vândut la o licitație online pentru o valoare de 1.000 de ori mai mare decât prețul la raft de acum 15 ani.

iPhone-ul a fost păstrat nedesfăcut din cauza unui abonament la o rețea incompatibilă

Un iPhone sigilat, în cutia și plasticul original, care nu a fost niciodată desfăcut, a fost pus la licitație cu un preț de pornire de 2.500 de dolari. Așteptările pentru această licitație erau undeva în jurul a 50.000 de dolari, însă, câștigătorul licitației a fost dispus să plătească semnificativ mai mult decât atât. 63.356 dolari americani a fost ultimul preț licitat pentru un telefon vechi de 15 ani, la o licitație operată de LCG Auctions.

iphone 2g licitatie

Povestea acestui model este destul de interesantă. Telefonul nu a fost cumpărat special pentru a fi păstrat sigilat pentru a fi vândut mai târziu. Proprietara lui, Karen Green, a primit cadou de la prietenii ei telefonul, care se întâmpla să fie chiar noul iPhone, un produs foarte dorit la momentul respectiv. Din cauză că Green era abonată la Verizon, o rețea CDMA, care nu era compatibilă cu telefoanele cu SIM, precum iPhone (care era oricum blocat pe AT&T, fiind exclusiv distribuit la acest operator), aceasta nu l-a mai scos din cutie și nu l-a putut folosi.

Karen Green spune însă că nu a scos telefonul din cutie și pentru că s-a gândit că fiind un iPhone, acesta nu se va „demoda” niciodată, pentru un eventual moment când și-ar fi schimbat operatorul telecom. Este important să menționăm că, în 2007, telefoanele nu puteau face prea multe lucruri, iar majoritatea ofereau funcționalitate similară precum cele din anii ’90, dar cu ecrane color. De altfel, iPhone-ul nu a început să fie cu adevărat revoluționar decât un an mai târziu, în 2008, când Apple a lansat App Store, magazinul care permitea instalarea de aplicații.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult