Infinix demonstrează un telefon cu încărcare la 260W pe fir și 110W wireless. VIDEO

20.03.2023

La Mobile World Congress am văzut live telefonul cu cea mai rapidă încărcare din lume: modelul Realme GT 3, care poate fi alimentat în doar 9 minute de la 0 la 100%. Acesta promite încărcare la 240W și vine cu un încărcător și un cablu capabil să asigure această putere în pachet. Se pare însă că o altă companie chineză, Infinix, are deja o tehnologie de 260W și o demonstrează cu un prototip. Canalul de YouTube „ben’s gadget reviews” a publicat un clip în care demonstrează nu doar viteza impresionantă de încărcare pe cablu a acestui dispozitiv, ci și încărcare wireless la 110W.

Prototipul Infinix demonstrează încărcare de la 0 la 77% în doar 6 minute

Se pare că, de fapt, acest prototip de telefon a fost realizat mai degrabă pentru a asigura încărcare foarte rapidă pe wireless, iar încărcarea pe fir este un soi de „bonus”. Realizatorul canalului de YouTube spune că Infinix i-a trimis acest telefon pentru a demonstra capabilitățile de încărcare la 110W pe un încărcător wireless proprietar, iar această tehnologie va debuta pe un telefon final mai târziu. Totuși, cu încărcare la 260W pe fir, sunt puține motive să alegi încărcarea wireless mai lentă.

Asta pentru că, în demonstrația video, telefonul a ajuns de la 0 la 77% încărcare cu adaptorul de priză de 260W în doar 6 minute. O încărcare completă ar putea dura sub 9 minute, recordul stabilit recent de Realme. Iar telefonul ar părea că nici măcar nu se supraîncălzește în timpul încărcării, fiind doar cald la atingere, nu fierbinte. Pe încărcare wireless, la 110W, telefonul a mai alimentat între 77 și 92% în doar 3 minute. Majoritatea telefoanelor nu pot alimenta pe cablu atât de repede în prezent.

De altfel, chiar și telefoanele cu cea mai performantă încărcare wireless din lume oferă un maximum de 50-60W putere. Astfel, Infinix, un brand mai puțin cunoscut la nivel internațional, ar putea ieși în evidență cu noile sale tehnologii de încărcare.

0-77% 6min

Xiaomi a anunțat deja putere de încărcare la 300W la MWC, însă nu a avut și un dispozitiv pe care să demonstreze tehnologia. Se pare că o va oferi însă pe un model Redmi, nu pe dispozitivele din gama de flagship-uri.

sursa: ben’s gadget reviews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult