Inovaţie Made in China: autentificare face unlock care funcţionează pe întuneric

Inovaţie Made in China: autentificare face unlock care funcţionează pe întuneric

YunTab S5, un smartphone cu preţ de numai 135 dolari, este primul dispozitiv care permite utilizarea funcţiei Face Unlock în întuneric total, sporind securitatea meniului Lock pentru Android.

Fără nici o legătură cu celebrul Galaxy S5, noul YunTab S5 se face remarcat prin configuraţia cu două emiţătoare infraroşu, folosite în tandem cu o cameră secundară capabilă să obţină imagini 3D cu trăsăturile faciale ale utilizatorului. În rest, utilizarea tehnologiilor de identificare facială este similară sistemului Face Unlock oferit de Google, imaginea scanată cu faţa utilizatorului fiind dublată cu o parolă folosită ca măsură de securitate suplimentară. Totuşi, comparată cu metoda tradiţională, scanarea 3D a feţei utilizatorului are unele beneficii la capitolul securitate, împiedicând păcălirea sistemului cu imagini statice, spre exemplu arătând în faţa camerei o poză cu faţa utilizatorului.

Inovaţie made in china: autentificare face unlock care funcţionează pe întuneric

Restul specificaţilor plasează YunTab S5 la nivelul unui smartphone entry-level,  cu chipset MediaTek quad core la 1.5GHz şi 1GB memorie RAM, respectiv 4GB spaţiu de stocare ce poate fi extins adăugând un card microSD. Ecranul de 5.5 inch foloseşte o matrice LCD IPS cu rezoluţie 720p şi redă interfaţa Android 4.2 Jelly Bean.

Din păcate noul YunTab S5 este disponibil doar cumpărătorilor chinezi, dar compania producătoare face demersuri pentru extindere către pieţele de desfacere internaţionale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult