Intel şi Google au dezvăluit un nou Project Tango cu senzori RealSense

19.08.2015
Intel şi Google au dezvăluit un nou Project Tango cu senzori RealSense

Camerele RealSense de la Intel sunt acum destul de mici pentru a putea fi integrate într-un smartphone, iar producătorul de procesoare şi gigantul Google s-au aliat pentru a realiza un dispozitiv care să beneficieze de pe urma acestora. Este vorba despre un nou model al conceptului Project Tango, lansat în trecut sub formă de tabletă şi destinat celor care doresc să realizeze aplicaţii de scanare 3D a spaţiilor.

Noul Project Tango poate fi cărat în buzunar, fiind de mărimea unui Nexus 6, oferind un display care măsoară 6” în diagonală. Camera RealSense poate percepe adâncime, dispunând de mai mulţi senzor care captează imagini 3D. Astfel, poţi folosi un dispozitiv mic pentru a înregistra coordonatele în trei dimensiuni ale obiectelor din interiorul clădirilor (sau chiar celor aflate afară), pentru a realiza spaţii 3D virtuale bazate pe acestea.

În trecut, senzorii RealSense au fost prezentaţi în aplicaţii de autentificare biometrică pe laptop-uri şi tablete echipate cu Windows. Acest model de camere pot oferi securitate ridicată, deblocând dispozitiul doar dacă proprietarul se află în faţa lui. Întrucât foloseşte scanare 3D, metodele clasice de „hacking” precum utilizarea unei fotografii sau a unui clip video cu proprietarul nu funcţionează aici.

Intel a dezvăluit că noile smartphone-uri Project Tango vor ajunge în mâinile dezvoltatorilor de aplicaţii Android spre sfârşitul anului 2015, probabil după lansarea noului sistem de operare Android Marshmallow.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult