iOS 13.2 va adăuga funcţia Deep Fusion, care va îmbunătăţi fotografiile de pe iPhone 11 şi mai mult

02.10.2019
iOS 13.2 va adăuga funcţia Deep Fusion, care va îmbunătăţi fotografiile de pe iPhone 11 şi mai mult

Apple a prezentat pe scenă la lansarea modelelor iPhone 11 o nouă funcţie pentru camere numită Deep Fusion. Aceasta a fost prezentată drept o tehnologie nouă şi avansată care captează mai multe cadre de dinainte şi după ce declanşezi captura, pentru a le combina folosind algoritmi AI într-o fotografie cu un nivel de detaliu mai mare decât ar fi posibil în mod normal. Totuşi, seria iPhone 11 a fost lansată fără această capabilitate, însă nu va mai dura mult până când o vom putea testa, întrucât aceasta va fi inclusă în iOS 13.2, următorul update important al sistemului de operare Apple.

Beta-ul disponibil dezvoltatorilor pentru iOS 13.2 menţionează Deep Fusion, însă momentan funcţia nu este activă. Se pare însă că va fi lansată pe ramura Beta a sistemului de operare foarte curând, probabil simultan cu versiunea beta pentru utilizatorii de rând. Funcţia Deep Fusion va fi însă dedicată exclusiv utilizatorilor de iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max, întrucât va folosi puterea cipului Apple A13 pentru captură şi procesare, ceva ce modelele mai vechi nu ar putea realiza la un nivel calitativ similar, mai ales când luăm în considerare avansul impresionant al camerelor foto de pe noile iPhone-uri.

Deep Fusion nu va funcţiona însă decât cu camera principală. Camera ultra-wide nu va putea capta astfel de cadre foarte detaliate, în timp ce fotografiile cu camera cu zoom vor avea compatibilitate limitată. Captura se realizează repede, fiind aproape instantă, însă procesarea va dura puţin, chiar şi când luăm în calcul puterea de procesare impresionantă a chipset-ului A13 Bionic. Probabil că nu va dura mai mult de o secundă sau două, însă nu vei putea vedea fotografia finală la fel de repede ca în cazul cadrelor obişnuite.

Camera de pe iPhone 11 deja este considerată una dintre cele mai bune de pe piaţă, fiind comparabilă în calitate cu cea a rivalilor care în ultimii ani au reuşit să depăşească performanţele modelelor X sau XS de la Google, Huawei şi Samsung. Probabil că funcţia Deep Fusion va pune iPhone-urile într-un avantaj şi mai mare la acest capitol.

Apple nu oferă o „dată de lansare” pentru iOS 13.2 şi funcţia Deep Fusion, este foate probabil să vedem lansarea, cel puţin în variantă „beta” înainte de finalul anului 2019. O situaţie similară a existat şi în cazul funcţiei „portret” de pe iPhone 7 Plus, care a fost lansată în versiune Beta odată cu iOS 10, şi a devenit o funcţie „finalizată” abia un an mai târziu, la lansarea iOS 11 şi generaţia iPhone 8/X.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult