Apple anunță că va „recalibra” bateriile iPhone 11. Autonomia afișată ar putea scădea

01.04.2021
Apple anunță că va „recalibra” bateriile iPhone 11. Autonomia afișată ar putea scădea

Rămas fără soluții pentru gestionarea scandalului pe tema degradării voite a performanțelor iPhone, cu pretextul protejării acumulatorilor degradați, Apple anunță că va recalibra capacitatea bateriei afișată pe telefoanele iPhone 11.

Scopul declarat este rezolvarea problemelor cu consumul bateriei și degradarea performanțelor, acuzate de numeroși posesorii iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max. În practică, pare să fie vorba doar de afișarea capacității reale, cu consecințele de rigoare pentru posesorii de telefoane echipate cu acumulatori foarte uzați.

Astfel, odată cu actualizarea la versiunea iOS 14.5, telefoanele Apple din seria iPhone 11 vor renunța la datele folosite până atunci, începând o recalibrare per-dispozitiv a capacității reale oferită de acumulatorul instalat. În urma actualizării de firmware, procesul ar putea dura chiar și câteva săptămâni, iar rezultatul final ar putea să nu fie pe placul tuturor.

Apple promite însă că-și va informa corespunzător utilizatorii, clarificând orice nemulțumiri. Spre exemplu, dacă recalibrarea bateriei eșuează din motive tehnice, utilizatorii vor fi îndrumați către centrele de service autorizate pentru înlocuirea gratuită a acumulatorului. În practică, calibrarea reușită, dar spre o capacitate diminuată a bateriei, ar putea fi chiar mai nefericită. Ideea este că, dacă acumulatorul folosit nu întrunește criteriile pentru înlocuire gratuită, problema va evolua oricum odată cu trecerea timpului, însă pe cheltuiala utilizatorilor.

În orice caz, nu este prima dată când Apple acționează preventiv, în sensul facilitării înlocuirii acumulatorului la anticiparea unor probleme predictibile. Compania a manifestat o atitudine similară atunci când a fost acuzată de sabotarea performanțelor iPhone, pentru a determina utilizatorii să achiziționeze un model iPhone din noua generație. Dar între timp, lucrurile par că s-au schimbat în bine, subiectul degradării acumulatorilor și consecințele asupra performanțelor dispozitivelor fiind tratat cu mai multă considerație.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult