iPhone 11 Pro și Pro Max vor ieși din producție. Modelul iPhone 11 standard rămâne pe piață

26.08.2020
iPhone 11 Pro și Pro Max vor ieși din producție. Modelul iPhone 11 standard rămâne pe piață

Strategia Apple era până de curând ca noile sale modele de smartphone-uri să înlocuiască în ofertă variantele de anul trecut, iar acelea să rămână totuși disponibile la prețuri mai mici. Astfel, puteai avea câte două sau trei generații diferite de iPhone la vânzare la un moment dat, fiecare la un preț diferit. Începând cu iPhone X însă, compania a început să scoată complet din producție anumite variante, păstrând de obicei doar modelul mai accesibil din anul precedent. Acest lucru s-ar putea întâmpla și în 2020, modelele iPhone 11 Pro și iPhone XR putând să dispară de pe rafturi, fără să mai primească o ieftinire.

iPhone 12 va scoate iPhone 11 Pro din ofertă și modelul XR din 2018

Anul trecut, atunci când Apple lansa seria iPhone 11, modelele iPhone XS și XS Max au fost complet scoase din oferta companiei. Astfel, rămâneau pe piață disponibile doar iPhone 8 și 8 Plus ca modele de bază, iPhone XR ca model de medie și variantele iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max ca variante noi, de top. Astfel, oferta de dispozitive era destul de clar delimitată pentru posibilii clienți. Din acest motiv, dar și pentru a asigura mai multe vânzări pentru modelele noi, această strategie ar putea continua și pentru gama iPhone 12.

Se pare că iPhone SE (2020) va fi de acum considerat modelul de bază. Astfel, necesitatea unui iPhone XR pe o treaptă similară sau inferioară nu ar avea sens, întrucât cele două dispozitive s-ar canibaliza în vânzări unul pe celălalt. iPhone 11 va rămâne însă în ofertă și va fi ieftinit, iar în restul ofertei va fi ocupat de cele patru noi modele iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro și în cele din urmă iPhone 12 Pro Max.

Acest lucru înseamnă că cei care se așteptau să cumpere modele iPhone 11 Pro la prețuri reduse în această toamnă s-ar putea să nu beneficieze de astfel de oferte. Pentru că aceste modele ies din ofertă, asta înseamnă că Apple nu va mai produce noi unități, cel puțin nu pentru vânzare directă. Compania va construi în continuare o gamă limitată de dispozitive iPhone 11 Pro și Pro Max pentru a putea onora garanțiile, cel mai probabil.

Dispozitivele care vor rămâne în stocurile magazinelor de specialitate cel mai probabil se vor termina repede după ce Apple nu va mai furniza noi unități.

Noile modele vor avea prețuri neschimbate, dar vor fi livrate fără accesorii

iAppleTimes spune că toate modelele iPhone 12 vor porni cu stocare de 128 GB minimum, fără variante de 64 GB. Prețurile pornesc de la 699 dolari pentru modelul de bază, la fel ca în cazul iPhone 11, și rămân la fel pe toată plaja de dispozitive noi: iPhone 12 Pro de la 999 dolari și iPhone 12 Pro Max de la 1.099 dolari.

Zvonurile nu sunt însă concludente cu referire la capabilitățile modelelor iPhone 12 Pro. Așteptările sunt ca telefoanele să fie echipate cu ecrane la 120 Hz, iar versiunile beta de iOS 14 sugerează că telefoanele vor oferi suport pentru această capabilitate. Alte surse neoficiale spun că Apple nu deține însă hardware-ul necesar pentru a afișa imagini la 120 Hz.

Un lucru este însă aproape sigur: gama iPhone 12 va fi livrată fără accesorii în cutie. Motivul va fi pentru a scădea costurile de producție și transport, putând astfel ca telefoanele să fie oferite la raft la prețuri nu foarte diferite față de modelele din anii trecuți. Avantajul fiind că noile iPhone-uri vor fi echipate cu tehnologia de conectivitate 5G, mult mai scump de implementat decât 4G-ul din trecut.

via The Quint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult