iPhone 12, afectat de același bug care cauzează colorarea ecranului în verde și la telefoane Samsung

19.11.2020
iPhone 12, afectat de același bug care cauzează colorarea ecranului în verde și la telefoane Samsung

Faptul că noile iPhone 12 sunt reclamate de utilizatori pentru un bug cauzând colorarea ecranului în verde nu ar trebui să fie chiar o surpriză, din moment ce Apple folosește Samsung ca furnizor principal de ecrane.

Urmând experiențelor relatate de utilizatori, descriind probleme la folosirea meniului Lock Screen și chiar dispariția mesajelor SMS, o problemă potențial mai gravă este semnalată la anumite modele iPhone 12. Recunoscut și de Apple, defectul se manifestă la unele dintre exemplarele iPhone 12 prin colorarea în verde și pâlpâirea ecranului.

iPhone 12, reclamat pentru un bug întâlnit și la telefoane Samsung

Având în vedere numărul încă redus de fani care au intrat deja în posesia noului iPhone, faptul că incidentele semnalate pe forumurile de suport tehnic sunt relativ puține nu este neapărat un motiv de liniște pentru Apple.

Problema apare descrisă și într-un document intern trimis centrelor autorizate de service, Apple sfătuind tehnicienii să refuze acceptarea exemplarelor iPhone trimise la reparat cu simptomele descrise mai sus, deocamdată.  În schimb, clienții ar trebui informați că problema este una de natură software, cunoscută de Apple, pentru care remediul va sosi sub forma unei actualizări de firmware.

iphone 12 bug
foto: forumurile Apple pentru suport tehnic

În practică, respectiva actualizare de firmware nu există, clienții rămânând să ”verifice disponibilitatea celei mai noi versiuni software”.

În timp ce Apple pare încrezător că problema poate fi rezolvată cu o actualizare de iOS, fanii Samsung care au întâlnit deja aceste simptomela telefoane din seria Galaxy S20 ar putea fi de altă părere. Deși este fabricantul ecranelor OLED care se află la sursa problemei, Samsung nu a reușit să îndrepte situația pentru toată lumea, acceptând în cele din urmă înlocuirea punctuală a exemplarelor Galaxy S20 a căror funcționare nu a putut fi remediată pe calea optimizărilor la nivel de firmware.

Problemele manifestate prin colorarea ecranului într-o nuanță de verde par să fie întâlnite la toate cele patru modele iPhone 12, mai ales dacă luminozitatea ecranului este setată sub nivelul de 90%. Având în vedere faptul că simptomele persistă și cu ultimele revizii iOS 14.3 beta, putem spune că Apple nu are încă un remediu pregătit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult