iPhone 12 ar putea fi echipat cu magneți pentru atașarea de accesorii

06.08.2020
iPhone 12 ar putea fi echipat cu magneți pentru atașarea de accesorii

Compania Apple pare să fie fascinată de magneți în ultimii câțiva ani. Tabletele iPad Pro sunt pline de magneți pe toate părțile, atât pentru conectarea de accesorii precum protecții de ecran, cât și pentru conectarea de periferice precum tastaturi. Astfel, nu este de mirare faptul că noile iPhone 12 ar putea fi de asemenea echipate cu magneți puternici care ar putea avea o funcție practică foarte utilă: să poziționeze telefonul pe un încărcător wireless într-o poziție optimă.

Apple ar putea folosi magneți în iPhone 12 pentru alinierea cu un încărcător wireless

Informațiile vin din China, unde au apărut fotografii cu ceea ce pare a fi o husă de telefon echipată cu magneți puternici. De asemenea, un proiect în format CAD dezvăluie faptul că ceea ce pare a fi modelul iPhone 12 va avea un modul mult mai mare pentru încărcarea wireless.

Apple a avut probleme cu dezvoltarea încărcătorului wireless AirPower în urmă cu trei ani. Conceptul inițial propunea integrarea mai multor bobine suprapuse, pentru a putea încărca telefonul, ceasul și căștile AirPods în orice poziție erau puse pe el. Totuși, inginerii Apple s-au lovit de o problemă: aceste bobine degajau o căldură prea mare într-un spațiu foarte mic.

Soluția de moment a celor de la Apple a fost să anuleze acest proiect, sau măcar să îl pună deoparte pentru o perioadă. Odată cu iPhone 12 însă, Apple ar putea lansa și un nou încărcător AirPower, care să se folosească de experiența Apple cu magneți pe iPad Pro și Apple Watch pentru a asigura o poziție optimă de încărcare. Întrucât magneții pot fi văzuți și într-o fotografie cu o husă de iPhone 12, probabil că acest sistem va fi folosit și pentru alte tipuri de accesorii, pentru o poziționare mai sigură.

Nu ar fi ieșit din comun să vedem accesorii compatibile pentru mașină, cu suport-uri de parbriz sau încărcătoare wireless de mașină cu magneți. Deja există alternative de la alte companii, dar acelea necesită lipirea unui bănuț metalic inestetic pe telefon sau husă. Soluția Apple ar fi invizibilă și probabil mai calitativă, judecând după numărul de magneți pe care pare să îi integreze.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video