Așa va arăta oare iPhone 12? Design inspirat de iPhone 4

30.04.2020
Așa va arăta oare iPhone 12? Design inspirat de iPhone 4

Telefoanele din seria iPhone 12 ar putea întârzia în 2020, pandemia COVID-19 afectând destul de mult capacitatea de producție a fabricilor Apple din China, dar și a furnizorilor săi de componente. Totuși, chiar și o lansare întârziată, sau cu stocuri limitate, va avea însă loc înainte de sfârșitul anului, iar zvonurile de până acum au vorbit despre o nouă serie de telefoane Apple cu un design inspirat de modelele iPhone 4 și iPhone 5, dar cu ecrane OLED mari și sisteme de camere noi. Iată cum ar putea arăta aceste dispozitive, atunci când vor fi dezvăluite în mod oficial.

Cei de la Phone Arena au folosit toate informațiile disponibile online până în prezent pentru a realiza modele 3D în mare detaliu cu dispozitivele din gama iPhone 12. Acestea iau în calcul atât design-ul din prezent al seriei iPhone 11, dar și filosofia de design de pe iPhone 4, în special, cât și modul în care iPad Pro în generațiile 2018 și 2020 au folosit acest design într-un mod similar.

Diferențele față de modelele iPhone X, XS și 11 sunt evidente încă de la început. iPhone 12 în aceste fotografii „neoficiale” vine cu un design mult mai „drept”. Rama metalică este acum mai pătrățoasă, sticla este complet plată, fără curbură la margini, în timp ce colțurile telefonului sunt parcă și mai rotunjite decât în prezent.

Rezultatul pare să fie un telefon mai subțire, care oferă atât un design mai modern decât cel al dispozitivelor din trecut, dar și „retro”, aducându-ne aminte de cele mai reușite design-uri ale companiei. În rest, putem observa că sistemele de cameră nu s-au schimbat foarte mult față de iPhone 11. Modelul iPhone 12 de bază vine cu un sistem dual-camera, în timp ce iPhone 12 Pro vine cu un sistem cu trei camere și un senzor LiDAR, similar cu cel de pe iPad Pro 2020.

O schimbare pe care unii probabil că nici nu o vor observa este însă dimensiunea decupajului din ecran, care este acum mai mică, Chiar și așa, spațiul câștigat în acea zonă nu este semnificativ, deci probabil că nu va conta atât de mult în utilizare. Având în vedere că design-urile care circulă online nu sunt obligatoriu finale, iar telefoanele încă nu au intrat în producție finală, mai există o șansă ca Apple să aleagă o soluție diferită pentru integrarea senzorului True Depth pentru Face ID. Circulau zvonuri care sugerau că rama din jurul display-ului ar putea fi puțin mai groasă pentru a asigura destul spațiu deasupra ecranului pentru integrarea tuturor senzorilor frontali.

Analiștii de business spun că Apple va pregăti pentru prima dată patru noi modele de iPhone-uri anul acesta, cu două modele „standard” și două modele „Pro”. Acestea vor fi toate echipate cu ecrane OLED (unele cumpărate de la producătorul chinez BOE), dar și cu modem-uri 5G. Se pare însă că tehnologia 5G mmWave va fi prezentă însă doar pe dispozitivele Pro. Nu este clar dacă Apple va trece la un display de 90 sau 120 Hz, asemeni concurenței din piață, sau dacă va păstra ecranele la o frecvență de 60 Hz cum a făcut până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult