iPhone 12 mini suportă încărcare wireless MagSafe, dar la viteză redusă

Autor: Aurelian Mihai 04.11.2020
iPhone 12 mini suportă încărcare wireless MagSafe, dar la viteză redusă

Apple a actualizat documentația tehnică pentru modelul iPhone 12 mini, confirmând compatibilitatea acestuia cu adaptoarele MagSafe, dar și o limitare care nu există la versiunile iPhone 12 de mărime normală.

Astfel, în timp ce iPhone 12, 12 Pro și 12 Pro Max acceptă puteri de până la 15W pentru încărcare în modul wireless, iPhone 12 mini este limitat la puterea de 12W. În practică, valoarea menționată este doar un vârf ce poate fi atins în condiții ideale (ex. capacitatea acumulatorului este la un nivel optim pentru încărcare rapidă, temperatura raportată de senzorii telefonului nu este nici prea mare, nici prea scăzută). Nu în ultimul rând, folosirea telefonului are un impact variabil asupra vitezei reale de încărcare. Spre exemplu, dacă ecranul este pornit, sau o aplicație care rulează în fundal consumă din energia primită de la adaptorul wireless, excesul rămas pentru încărcarea acumulatorului va fi mai redus.

iPhone 12 mini, penalizat pe domeniul vitezei de încărcare wireless

Vestea „bună” este că utilizatorii iPhone 12 mini vor putea încărca telefonul la viteză aproape dublă folosind cablul USB-C, telefonul acceptând puteri de până la 20W. Pentru cine vrea să știe toate detaliile, telefonul suportă prin conexiunea cu fir un curent maxim de 2.03A, la o tensiune de 9V. Spre comparație, celelalte versiuni iPhone 12 suportă curenți de 2.22A și 2.56A la 9V (până la 23W).

iPhone 12 mini
foto: Apple

Apple recomandă conectarea adaptorului MagSafe la priza AC înainte de a așeza telefonul pe suportul de încărcare wireless, în caz contrar fiind folosită o putere de încărcare inferioară, de7.5W. În această situație, viteza de încărcare va fi recalculată doar dacă telefonul este extras timp de cel puțin 3 secunde de pe adaptorul wireless.

Interesant de știut, puterea de încărcare livrată de adaptoarele MagSafe pentru accesorii Apple, cum sunt căștile AirPods, este de 7.5W. Probabil că pentru alte dispozitive nerecunoscute, dar compatibile cu standardul Qi wiresless, limita impusă este la un nivel și mai conservator.

Atât iPhone 12 mini, dar și modelul Pro Max, nu sunt încă disponibile la vânzare, data fixată pentru lansarea în magazine fiind ziua de 6 noiembrie. Între timp, adaptoarele MagSafe îentru încărcare wireless pot fi comandate deja de pe site-ul Apple la prețul de 39 dolari.