iPhone 12 nu va permite conectivitate 5G în regim Dual SIM

20.10.2020
iPhone 12 nu va permite conectivitate 5G în regim Dual SIM

iPhone 12 este prima generație de smartphone-uri de la Apple care este echipată și cu hardware pentru conectarea la rețele 5G. Din păcate însă, se vede destul de clar faptul că acesta este un dispozitiv din prima generație, întrucât implementarea tehnologiei 5G nu este la nivelul la care ne-am fi așteptat. Chiar și în prezentarea oficială, Apple a dezvăluit că 5G-ul nu va fi folosit tot timpul, ci doar atunci când „este necesar”, iar acum aflăm că există posibilitatea ca cei care folosesc dispozitivele în mod Dual SIM să nu poată folosi 5G deloc.

5G pe iPhone 12 va funcționa doar în regim Single SIM

Conform unui document pe care Apple l-a oferit operatorilor telecom, se pare că noile modele iPhone 12 vor pune utilizatorii să aleagă. Vor putea fie să folosească telefonul în regim single SIM și să beneficieze de conectivitate 5G, acest lucru fiind posibil fie pe SIM-ul fizic, fie pe eSIM, sau vor putea alege să aibă două rețele conectate simultan, însă niciuna să nu poată folosi conexiunea 5G. Ambele vor trece însă automat pe 4G atunci când sunt folosite simultan.

Acesta este o limitare foarte mare, care cu siguranță îi va deranja pe cei care își doreau să facă trecerea de la un model XS sau iPhone 11 pe care foloseau funcționalitatea dual SIM. Practic, dacă continuă să folosească telefonul cu două numere simultan, upgrade-ul la nivel de viteză de download între generații rămâne același.

Apple permite utilizarea Dual SIM pe iPhone în majoritatea țărilor doar prin utilizarea unui SIM fizic și a unui sim electronic. Doar modelele din China sunt livrate cu două slot-uri de cartele SIM fizice, întrucât rețelele din această țară nu folosesc eSIM. De asemenea, conectivitatea 5G mmWave, bazată pe rețele 5G Standalone, va fi integrată doar pe modelele iPhone 12 din SUA. Restul de variante vândute în alte regiuni nu vor folosi acest standard.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult