Primele detalii despre iPhone 13: dimensiuni, camere foto, opțiuni de stocare

08.11.2020
Primele detalii despre iPhone 13: dimensiuni, camere foto, opțiuni de stocare

iPhone 13 va fi disponibil în aceleași patru dimensiuni de carcasă ca și gama iPhone 12, Apple lucrând mai mult la partea de specificații.

După mulți ani în care a urmat trendul industriei, lansând modele iPhone cu ecrane din ce în ce mai mari, Apple a readus la viață gama iPhone Mini, ca o alternativă puțin mai ieftină și cu funcționalitate aproape identică edițiilor iPhone 12 preferate de majoritate.

Venind după ani de zile în care Apple doar a luat notițe după solicitările fanilor, iPhone 12 mini are toate șansele să fie o reușită pentru producătorul american, formula de patru telefoanele fiind cel mai probabil folosită și cu generația viitoare. Mai mult decât atât, schimbările de gabarit aduse modelelor superioare vor fi cel mai probabil minore, Apple admițând astfel în mod tacit că epoca supradimensionării produselor smartphone și-a atins apogeul.

iPhone 13
foto: apple

Potrivit celebrului analist Ming-Chi Kuo, acestea vor fi edițiile iPhone 13 pregătite pentru anul 2021:

  • iPhone 13 mini cu ecran OLED de 5.4 inch
  • iPhone 13 cu ecran OLED de 6.1 inch
  • iPhone 13 Pro cu ecran OLED de 6.1 inch
  • iPhone 13 Pro Max cu ecran OLED de 6.7 inch

În timp ce dimensiunile afișajului rămân aproape neschimbate, probabil că vor exista alte upgrade-uri pe care cumpărătorii le vor aștepta cu nerăbdare. Pentru modelul Pro și Pro Max, analistul apreciază că modulul pentru cameră ultrawide fa fi îmbunătățit cu lentile F/1.8 și sistem. În comparație, toate cele patru modele de iPhone 12 au cameră ultrawide cu lentile F/2.4 și focalizare fixă. În plus, se zvonește că modelul Pro Max va avea un obiectiv anamorfic cu suport pentru înregistrare video 8K până la 45FPS, cu stabilizare optică.

O altă schimbare prezisă pentru iPhone 13 este upgrade-ul sistemului de stocare internă la 1 TB, comparat cu maxim 512 GB la modelul actual. Acest lucru va fi esențial pentru utilizatorii care intenționează să filmeze mai ales la rezoluție înalt. Deși Kuo nu a menționat nimic despre designul noului smartphone, un tipster a menționat anterior că primul prototip seamănă cu iPhone 12, cu niște „pași suplimentari” adăugați .

Altfel spus, iPhone 13 ar putea fi doar o revizie adusă modelului iPhone 12, așa cum s-a întâmplat și în alți ani cu modele iPhone considerate de succes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult