iPhone 13 a eliminat o funcție utilă, pe care încă o găsim pe modelele mai vechi

18.01.2022
iPhone 13 a eliminat o funcție utilă, pe care încă o găsim pe modelele mai vechi

Apple prezintă întotdeauna noile sale iPhone-uri drept „cele mai bune de până acum”, oferind procesoare noi, ecrane îmbunătățite și capabilități noi prin intermediul camerelor upgradate. Se pare însă că generația iPhone 13 are un minus pe care modelele anterioare nu îl aveau, pe care Apple l-a confirmat de curând. Spre diferență de modele mai vechi, iPhone 13 nu dispune de funcția de anulare a zgomotului ambiental în apeluri audio.

Apelurile pe iPhone 13 ar putea fi mai „zgomotoase”

Dacă vorbești la telefon cu cineva care deține un iPhone 13, s-ar putea să auzi puțin mai mult zgomot de fundal din jurul său în timpul apelului. Asta pentru că funcția care controlează anularea zgomotului în mod inteligent, folosind microfonul de pe spatele dispozitivului, nu mai există pe iPhone 13.

Anterior, puteai să accesezi aplicația de Configurări la secțiunea Accesibilitate și să găsești funcția de anulare a zgomotului ambiental. Această funcție putea fi oprită sau pornită după bunul plac și contribuia mult la calitatea audio a apelurilor pe iPhone. Funcția a debutat pe iOS 7, și încă este disponibilă pe toate modelele până la generația din 2020, inclusiv în iOS 15. Pe iPhone 13, această funcție nu apare deloc în meniul telefonului.

Publicația 9to5mac a contactat Apple pentru a întreba de ce această funcție nu este disponibilă și dacă este vorba despre un bug care nu a fost încă reparat în iOS 15. Se pare însă că nu este vorba despre o problemă de programare, ci despre faptul că Apple a eliminat capabilitatea de pe noile sale telefoane. Un reprezentant al companiei a confirmat că această capabilitate nu va fi „reparată” și că nu va fi integrată pe iPhone 13:

„Avem un răspuns pentru această situație. Anularea zgomotului de fundal în apeluri nu este disponibilă pe modelele iPhone 13, motiv pentru care nu apare în aplicația Configurări.”, a răspuns reprezentantul Apple pentru 9to5mac.

Din păcate, Apple nu a menționat motivul pentru care această funcție a fost eliminată și nici dacă se va întoarce pe generațiile următoare de smartphone-uri.

Este interesant însă faptul că anularea zgomotului este eliminată pe iPhone 13 în apeluri telefonice, însă o funcție de izolare a vocii, care face același lucru, este disponibilă în apeluri prin intermediul FaceTime, serviciul Apple de apeluri video și de voce prin internet.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult