Zvon: iPhone 13 ar putea primi Always-On Display și camere noi

15.02.2021
Zvon: iPhone 13 ar putea primi Always-On Display și camere noi

Informațiile noi despre iPhone 13 sugerează că cei care au sărit peste generația iPhone 12 ar putea primi smartphone-uri semnificativ mai capabile, echipate cu multe tehnologii mai noi și câteva funcții în plus. De altfel, cam așa se întâmplă la fiecare generație nouă de iPhone, cei care adoptă devreme un nou design fiind dezavantajați mai târziu. Unele dintre cele mai dorite capabilități, precum ecrane rapide sau camere îmbunătățite, ar putea fi prezente pe noile smartphone-uri Apple din această toamnă, conform noilor zvonuri.

iPhone 13 va folosi un ecran LTPO cu refresh rate variabil

Mai multe surse de încredere pentru leak-uri referitoare la produsele Apple, precum AppleInsider, Max Weinbach și Everything Apple Pro, spun că Apple are în plan nu doar ecrane la 120 Hz echipate cu paneluri LTPO de la Samsung, similare cu cele de pe Galaxy Note20 Ultra și Galaxy S21. Aceste ecrane ar putea însă oferi pentru prima dată capabilitatea de a porni modul de afișare Always-On Display. Astfel, utilizatorii de iPhone 13 nu vor mai trebui să aprindă ecranul pentru a vedea informații rapide precum data, ora sau diverse informații rapide, precum anumite notificări.

Acest lucru va fi posibil într-o manieră similară cu cea de pe Apple Watch. Ultimele două generații ale ceasului inteligent folosește tot un ecran LTPO, care permite afișarea la 1 Hz pentru a afișa permanent ora exactă și o versiune mai simplă a interfeței.

Alte noutăți ar fi noi camere foto pentru toate modelele. În primul rând, iPhone 13 ar „upgrada” camera ultra-wide care nu s-a schimbat anul trecut la trecerea de la iPhone 11 la 12. Apoi, camera principală va primi un upgrade, probabil Apple adoptând tehnologia de senzor stabilizat pe întreaga gamă. Anterior, doar iPhone 12 Pro Max a beneficiat de această funcție. Pe partea software, Apple ar putea implementa funcția de portret pe video, pentru decuparea subiectului în timp real și încețoșarea fundalului.

De asemenea, magneții ar putea fi mai puternici pentru accesoriile MagSafe, întrucât prima generație s-a dovedit a fi insuficient de „magnetică” pentru a ține accesoriile fixe în utilizare, în special în cazul portofelului care poate să se desprindă atunci când scoți telefonul din buzunar.

Design-ul ar putea să nu fie foarte diferit

La nivel de design, nu sunt așteptate foarte multe schimbări. Apple ar putea lansa o nouă culoare pentru carcasă, un negru mat mai aderent, în timp ce port-ul Lightning va rămâne prezent încă o generație, cel puțin. Zvonurile din trecut sugerau că notch-ul ar putea fi redus în dimensiuni, în timp ce un senzor de amprentă ar putea fi integrat în display ca reacție la pandemie, care ar putea fi prelungită și anul următor, cel puțin.

Desigur, acestea sunt doar zvonuri, iar Apple are de obicei în test cel puțin două sau trei prototipuri de modele iPhone înainte de a alege unul pentru lansare. Aceste modificări ar putea sau nu să ajungă în varianta finală aleasă pentru producția finală.

surse: AppleInsider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult