iPhone 13 ar putea renunța la notch, dar ar putea adopta margini groase în jurul ecranului

01.02.2021
iPhone 13 ar putea renunța la notch, dar ar putea adopta margini groase în jurul ecranului

Intrăm în noua săptămână și în cea de-a doua lună din anul 2021 cu noi zvonuri despre următoarea generație de iPhone. iPhone 13, sau iPhone 12S, ar putea veni cu mici schimbări la nivelul design-ului, însă Apple nu a luat încă o decizie finală despre direcția în care acesta va merge. Se pare că în afară de un notch mai subțire, Apple ia în considerare și renunțarea completă la notch, dar această decizie ar putea avea altă consecință: margini mai groase în jurul ecranului.

Tehnologia Face ID ar putea aduce pe piață un iPhone 13 cu margini groase în jurul ecranului

Sursa acestor informații este Mauri QHD, leaker cunoscut pe Twitter, care a mai oferit informații înainte de lansarea noilor telefoane Apple care au putut fi verificate odată ce acestea au fost anunțate oficial. Acesta spune că Apple testează în prezent un prototip de iPhone 13 fără decupaj în ecran. Acest model ar avea margini mai groase în jurul ecranului, întrucât acestea sunt egale pe toate părțile.

Motivul pentru care Apple ar trece de la margini mai subțiri la unele mai groase este evident. Compania nu va renunța la sistemul Face ID, care permite recunoaștere facială 3D rapidă pe dispozitivele sale. Chiar dacă ar integra un senzor Touch ID sub ecran, unul de tip optic, nu ultrasonic, compania va păstra și recunoașterea facială. Astfel, senzorul True Depth, chiar și miniaturizat, tot ar ocupa niște spațiu deasupra ecranului, față de alternativele din piață, care nu integrează astfel de tehnologii.

Tot Mauri QHD spune însă că acesta ar putea fi un design care ar putea întârzia până la generația iPhone 14, de anul următor. Interesant este însă faptul că în ultima perioadă nu se mai aude nimic despre iPhone-ul fără port de încărcare. Având în vedere că zvonurile nu menționează un astfel de dispozitiv, putem să ne așteptăm că și acel model va întârzia să apară pe piață măcar până anul următor.

Acesta nu este primul zvon de acest gen despre iPhone-uri, un design similar fiind dezvăluit deja și de către alți „leakeri” în trecut, dar pentru generațiile iPhone 11 și 12. Acest lucru sugerează că Apple lucrează de multă vreme la acest concept.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult