iPhone 13 Pro, incompatibil cu unele accesorii din cauza modulului de cameră

25.09.2021
iPhone 13 Pro, incompatibil cu unele accesorii din cauza modulului de cameră
foto: La Manzana Mordida

Prin păstrarea unui design pentru mai multe generații, Apple asigură compatibilitatea accesoriilor de la un model la altul. Astfel, noul iPad 9 este compatibil cu toate tastaturile și husele lansate pentru modelele iPad 7 și 8, de exemplu, iar tastatura Magic Keyboard poate fi folosită la ultimele trei generații de iPad Pro, cât și la iPad Air. Când vine vorba despre iPhone, însă, în ultimii ani, Apple începe să dezamăgească. Deja două accesorii pentru iPhone 12 lansate în ultimul an nu sunt compatibile cu iPhone 13 din cauza diferențelor de dimensiune.

Dimensiunile crescute ale camerelor de pe iPhone 13 Pro cauzează probleme de compatibilitate

Utilizatorii de iPhone 13 Pro, care au primit telefoanele în ultimele câteva zile, au descoperit că noile lor telefoane nu se potrivesc cu accesorii care funcționau perfect pe iPhone 12. Aceste accesorii sunt considerate „universale”, compatibile cu întreaga gamă de telefoane, de la cel mai mic, la cel mai mare. Totuși, iPhone 13 Pro are o problemă nouă, cauzată de modulul de cameră foarte mare.

În cazul încărcătorului MagSafe Duo, un model lansat în toamna anului trecut, care promite încărcare prin MagSafe pe iPhone și ceasurile Apple Watch, iPhone 13 poate fi conectat la suprafața de încărcare, dar nu stă acolo perfect. Fiind un încărcător MagSafe, încărcarea se face prin tehnologia wireless Qi atunci când telefonul este lipit magnetic de încărcător. Modulul de cameră, mai ales dacă este protejat și de o husă originală Apple, face această conexiune foarte precară. Încărcătorul se lipește de telefon, dar poate fi scos mult mai repede decât modelele iPhone 13 non-pro și toate variantele iPhone 12. De asemenea, contactul nu este perfect.

O situație similară apare și în cazul controller-ului pentru jocuri Backbone. În cazul de față, accesoriul nu este unul oficial Apple, însă este unul licențiat în cadrul programului MFi (Made for iPhone). Backbone este unul dintre cele mai bune controllere de gaming pentru iPhone, însă modulul de cameră de pe modelele iPhone 13 Pro este prea mare pentru a le putea găzdui confortabil. Acesta funcționează, tehnic, însă nu mai ține telefonul la fel de bine „ancorat”, iar mufa Lightning este forțată să stea înclinată la un unghi. Acest lucru ar putea duce la deteriorarea accesoriului sau chiar telefonului în timp.

Probabil că Apple și alți producători de accesorii vor lansa variante noi, adaptate la noile dimensiuni. Din păcate, cei care au cumpărat deja aceste accesorii pentru iPhone 12, nu vor putea să le folosească confortabil și pe iPhone 13.

sursa: LaManzanaMordida, The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult