iPhone 13 Pro, reclamat pentru probleme cu ecranul. Apple spune că e un bug software dar oferă și remedii hardware

24.01.2022
iPhone 13 Pro, reclamat pentru probleme cu ecranul. Apple spune că e un bug software dar oferă și remedii hardware

Aparent, semnalată doar la un mic număr de telefoane iPhone 13 Pro și 13 Pro Max, problema se manifestă în mod intermitent prin colorarea ecranului în roz sau în mov.

Raportate pe forumul Apple Communities încă din luna octombrie, incidentele aflate în investigare au fost soluționate de Apple prin înlocuirea dispozitivelor afectate, respectiv înlocuirea componentei defectă pentru utilizatorii mai puțin norocoși.

Deși, cel puțin în cazul raportat de un posesor iPhone 13 Pro Max, Apple a diagnosticat problema ca fiind cauzată de un defect la placa electronică a telefonului, remediul propus pentru restul utilizatorilor este unul software, respectiv, instalarea celei mai recente versiuni iOS 15.3 beta.

Probabil, ca și în cazul altor incidente simulare, manifestate inclusiv la produsele competiției, soluția propusă pe calea actualizărilor de firmware va remedia funcționarea necorespunzătoare a ecranului pentru majoritatea utilizatorilor. Însă pentru cei mai ghinioniști, la care remediul software nu funcționează, repararea pe garanție a telefonului ar putea fi în continuare o soluție.

iPhone 13 Pro

Potrivit explicației oferite de Apple, colorarea ecranului în roz este cauzată de o incompatibilitate între versiunea uneia dintre aplicații și versiunea de iOS prezentă pe dispozitiv. În mod ciudat, deși soluția propusă este instalarea celei mai recente versiuni iOS 15.3 beta, bug-ul legat de funcționarea necorespunzătoare a ecranului nu este menționat în lista de modificări atașată acestei revizii firmware.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult