iPhone 13 ar putea fi primul telefon Apple cu senzor de amprentă sub ecran

18.01.2021
iPhone 13 ar putea fi primul telefon Apple cu senzor de amprentă sub ecran

iPhone 13 ar putea reintroduce funcția Touch ID, reimaginată cu senzor de amprentă sub suprafața activă a ecranului și promovată ca o dotare cheie pentru gama iPhone 2021.

Decizia Apple de promova Face ID ca soluție preferată pentru autentificare biometrică s-a dovedit neinspirată în contextul pandemiei COVID-19, tehnologia nefuncționând tocmai bine cu masca pe față. Așa se face că mulți utilizatori iPhone au renunțat deja la sistemul Face ID în favoarea codului PIN, o soluție mai puțin sigură, dar care funcționează.

Apple readuce senzorul Touch ID pe telefoanele iPhone 13

Deși, cu un an mai târziu decât ar fi trebui, Apple se adaptează noului context readucând funcția Touch ID pe telefoanele iPhone. Din fericire, vechia tastă Home întâlnită la modele iPhone de generație mai veche va rămâne de domeniul trecutului. În schimb, Apple va oferi ceea ce Samsung și alți producători de telefoane cu Android livrează de ceva timp: un senzor de amprentă performant, integrat sub suprafața activă a ecranului.

iPhone 13

Potrivit surselor citate de Bloomberg, Apple se află deja în plin proces de testare/selectare a hardware-ului necesare, planul fiind de a prezenta Touch ID ca pe un upgrade-cheie adus gamei iPhone în 2021. Aceleași surse confirmă și că gama iPhone 2021 nu abandonează Face ID, aceasta rămânând printre opțiunile de autentificare cu nivel de securitate echivalent, de folosit separat sau împreună cu Touch ID.

Potrivit estimărilor celebrului analist Ming-Chi Kuo, Apple pregătește patru variante iPhone pentru anul 2021:

  • iPhone 13 mini cu ecran OLED de 5.4 inch
  • iPhone 13 cu ecran OLED de 6.1 inch
  • iPhone 13 Pro cu ecran OLED de 6.1 inch
  • iPhone 13 Pro Max cu ecran OLED de 6.7 inch

Tot din zvonuri aflăm și că Apple ia în considerare eliminarea portului de încărcare pe de pe unele modele iPhone, lăsând tehnologia wireless charging ca unică opțiune pentru încărcarea bateriei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video