iPhone 14 ar putea integra mufă USB 3.0, dar tot pe format Lightning

20.04.2022
iPhone 14 ar putea integra mufă USB 3.0, dar tot pe format Lightning

Mulți așteaptă încă momentul în care Apple va renunța la mufa Lightning în favoarea standardului universal USB-C. Unul dintre motivele pentru care utilizatorii de iPhone sunt nemulțumiți este în primul rând viteza redusă de transfer, mai ales în ultimii ani, când capabilitățile video ale telefoanelor Apple a fost îmbunătățită semnificativ. Se pare însă că există șansa ca iPhone 14 să primească viteze USB 3.0 în la toamnă, însă nu și mufă USB-C.

Apple nu va renunța la Lightning, dar măcar pregătește un upgrade de viteză

Conform iDropNews, Apple este pe cale să îmbunătățească mufa Lightning, dar nu să renunțe complet la aceasta. Trecerea de la USB 2.0 la 3.0 ar putea satisface o mare parte dintre utilizatorii nemulțumiți. Lansarea iPhone 13 de anul trecut a marcat integrarea standardului video ProRes pe modelele 13 Pro și Pro Max. Aceste fișiere sunt însă extrem de mari în comparație cu clipurile video „standard” cu codec H264 sau H265. Astfel, transferul lor prin USB 2.0 sau prin AirDrop durează foarte mult. Integrarea unei mufe USB 3.0 ar putea scădea vitezele de transfer de până la zece ori.

Cu o cameră de 48 megapixeli, capabilă să filmeze în 8K, programată pentru seria iPhone 14, este destul de evident motivul pentru care Apple va încerca să crească viteza de transfer anul acesta.

Se pare însă că următorul pas după Lightning nu va fi USB-C. Apple dorește să păstreze controlul asupra accesoriilor pentru iPhone, întrucât primește bani din licențierea port-ului prin programul Made for iPhone de la producători. În viitor, Apple plănuiește să renunțe complet la port-uri fizice, urmând ca încărcarea și transferul de date să fie realizate exclusiv prin intermediul standardului MagSafe.

Din păcate însă, MagSafe este un standard încă destul de nou pentru Apple, încărcarea cu aceste cabluri fiind destul de lentă, chiar și în comparație cu încărcarea pe cablu la 18 sau 20W din prezent. MagSafe pentru iPhone nu include încă transfer de date, dar ar putea să primească astfel de capabilități în viitor. Articolul iDropNews spune că un iPhone fără port-uri fizice ar putea fi lansat probabil în 2024, cu generația iPhone 16.

sursa: iDropNews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult