iPhone 15 ar putea avea un ecran cu decupaj similar iPhone 14 Pro

23.02.2023
iPhone 15 ar putea avea un ecran cu decupaj similar iPhone 14 Pro

Începând cu iPhone 15, Apple pare că va renunța la diferențierea pe criterii de ecran decupat sau perforat, ușurând atât organizarea interfeței iOS, dar și alegerea făcută de cumpărătorii cu buget ceva mai puțin permisiv.

Potrivit celor mai recente imagini generate pe baza schițelor CAD trimise producătorilor de accesorii, Apple renunță cu totul la vechiul design cu ecran decupat la partea de sus, inclusiv echiparea de bază iPhone 15 urmând să folosească Dynamic Island. În esență, este vorba despre folosirea unui ecran perforat după exemplul actualei serii iPhone 14 Pro/Pro Max.

Deși, nici actuala formulă Dynamic Island nu este lipsită de controverse pe tema spațiului ocupat din suprafața ecranului, măcar de acum vom putea vorbi despre o experiență în utilizare asemănătoare, oricare ar fi echiparea iPhone achiziționată.

Tot la capitolul noutăți intră și portul USB-C, confirmat atât pentru echiparea de bază iPhone 15, dar și pentru modelul Pro. Ce-i drept, nu ar trebui să fie o surpriză, din moment ce Apple a fost constrâns să accepte aceste schimbări sub amenințarea interzicerii de la vânzare pe piața europeană.

Între timp, pe spatele carcasei regăsim aceeași configurație dual-camera întâlnită și la modelul actual, o a treia cameră foto apărând doar la versiunea Pro.

Potrivit măsurătorilor extrase din randările CAD, iPhone 15 va avea ecran de 6.2 inch, insesizabil mai mare decât ecranul de 6.1 inch oferit pe iPhone 14. Butoanele capacitive reperate pe randările 15 Pro lipsesc din fișierele CAD ale iPhone 15, sugerând că echiparea standard va folosi în continuare butoane fizice.

Merită spus că schițele obținute nu sunt definitive, designul putând suferi ajustări pe măsură ce ne apropiem de lansarea din toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult