iPhone 15 Pro are probleme cu supraîncălzirea, dar nu chipsetul A17 Pro este de vină

27.09.2023
iPhone 15 Pro are probleme cu supraîncălzirea, dar nu chipsetul A17 Pro este de vină

Lansat la jumătatea acestei luni, iPhone 15 este deja subiect de controverse, apărând zvonuri cum că modelul Pro ar avea probleme cu supraîncălzirea.

Dacă la început, suspiciunile planau asupra noului chipset A17 Pro și procesul de fabricație pe 3nm dezvoltat de TSMC, celebrul analist Ming-Chi Kuo vine cu o explicație care s-ar putea apropia mai mult de adevăr. Pur și simplu, Apple a făcut „economie” cu sistemul de răcire iPhone 15 Pro, parțial dintr-un motiv evident – reducerea costurilor, dar și pentru atingerea obiectivului de reducerea a greutății pentru noul iPhone.

Kuo sugerează că problemele cu supraîncălzirea țin de compromisuri făcute în designul sistemului termic, o mișcare făcută de Apple pentru a reduce greutatea modelelor iPhone 15 Pro. Acesta explică că suprafața redusă de disipare a căldurii și folosirea unui cadru de titan, spre deosebire de materialele tradiționale precum aliajul de aluminiu sau oțelul inoxidabil, au afectat negativ capacitatea dispozitivelor de a disipa eficient căldura.

Ce-i drept, este de apreciat că Apple a reușit să „taie” din greutatea lui iPhone 14 Pro, coborând succesorul iPhone 15 Pro sub pragul psihologic de 200 grame (187 grame vs 206 grame). Însă dacă de greutate abia dacă se va simți în mâinile utilizatorilor, compromisul unei răciri inferioare ar lovi în vânzările noului Pro, dacă Apple nu reușește să adreseze problema pe cale a actualizărilor de firmware.

Kuo anticipează că Apple ameliorarea acestor simptome prin ajustări software poate fi doar parțială, cu excepția cazului în care Apple decide să reducă performanța procesorului. Aplicată post-lansare, măsura ar nemulțumi utilizatorii și invita la procese costisitoare, acuzând Apple de promovare înșelătoare. Cert este că dacă Apple nu reușește să abordeze în mod adecvat această problemă, impactul negativ va afecta vânzările iPhone 15 Pro pentru întreg ciclul de viață al produsului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult