iPhone 15 Pro, așteptat cu până la 8GB memorie RAM și 1TB stocare internă

12.09.2023
iPhone 15 Pro, așteptat cu până la 8GB memorie RAM și 1TB stocare internă
foto: Apple Insider

Potrivit celor mai recente zvonuri, iPhone 15 Pro este primul iPhone cu 8GB memorie RAM, noul model fiind pregătit în echipări cu 128GB, 256GB, 512GB și 1TB stocare internă.

Tot pe surse aflăm și că Apple obține soluțiile de stocare NAND de la furnizori precum Samsung, SK Hynix, Western Digital și Kioxia, vitezele oferite putând diferi ușor, în funcție de capacitatea instalată și regiunea în care este vândut telefonul. Deocamdată, nu poate fi exclusă și o versiune iPhone 15 cu 2TB stocare internă, rămânând de văzut dacă aceasta va fi inclusă în anunțul de lansare sau va fi păstrată ca o echipare ultra-exclusivistă, pentru consumatorii din anumite piețe de desfacere.

Din păcate, fanii iPhone care sperau ca Apple să ia exemplul Samsung pornind cu 256GB stocare internă în echiparea de bază iPhone 15 Pro vor descoperi că trebuie să plătească în plus. Aparent, decizia de a păstra echiparea de 128GB, considerată insuficientă de majoritatea utilizatorilor, este luată din rațiuni de reducere a costurilor. Chiar și așa, sunt semne că noul 15 Pro va fi mai scump decât modelul de anul trecut.

În ce privește memoria RAM, Apple folosește aceleași cipuri LPDDR5 folosite și cu dispozitivele de anul trecut. Compania ar fi testat două configurații, cu 6GB și 8GB RAM, folosind cipuri livrate de Samsung, Micron și SK Hynix. Deocamdată nu este clar configurații RAM au fost selectate pentru unitățile de producție finale, dar acestea vor depinde cu siguranță de capacitatea de stocare a telefonului, modelele cu capacitate mai mare primind 8 GB. Zvonurile recente indică faptul că ‌iPhone 15 Pro‌ va veni într-adevăr cu 8 GB de RAM.

În afară de mai multă memorie RAM, ‌iPhone 15 Pro‌ va avea și un chipset Apple A17 îmbunătățit, obținut folosind procesul de fabricație 3nm al TSMC. Lista noutăților mai include încărcare USB-C, carcasă pe șasiu din Titan (mai ușoară și mai rezistentă decât cea din oțel inoxidabil) și un obiectiv cu zoom periscop pe modelul ‌iPhone 15 Pro‌ Max. Din păcate, dezvăluirile de până acum arată că ‌iPhone 15 Pro‌ ar putea costa cu până la 300 dolari mai mult decât iPhone 15.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult