iPhone 15 Pro Max ar putea vinde cu 35-40% mai bine, doar pentru că vine cu o cameră Periscope

29.08.2023
iPhone 15 Pro Max ar putea vinde cu 35-40% mai bine, doar pentru că vine cu o cameră Periscope

Disponibilă de ceva timp pentru fanii Galaxy S Ultra, camera Persicope va debuta în echiparea iPhone 15 Pro Max, strategia Apple de a întârzia până în ultima clipă o dotare demult oferită pe dispozitive competitoare ar putea antrena un val de cumpărături impulsive în rândul fanilor Apple.

Deocamdată, nu este clar dacă implementarea camerei periscope rezervată pentru iPhone 15 Pro Max va fi mai bună decât cea regăsită pe Galaxy S23 Ultra, însă simpla prezență a acestei dotări cerută insistent ar putea accelera vânzările Apple într-un moment destul de critic, în care restul pieței smartphone raportează prăbușirea vânzărilor pe fondul încetinirii economiei globale.

Potrivit estimărilor girate de Ming-Chi Kuo, analist cu reputație dovedită pe segmentul produselor Apple, iPhone 15 Pro Max ar putea reprezenta 35-40% din totalul vânzărilor Apple anticipate pentru perioada următoare, depășind cu 10-20% vânzările obținute cu predecesorul iPhone 14 Pro Max.

Tot acest entuziasm ar urma să fie generat de noua capabilitate pentru zoom optic 5x-6x, crescut de 3x zoom optic cu actualul aranjament de camere foto. Iar pentru ca așteptările să treacă exclusiv prin filtrul prețului de nivel premium, camera periscope va fi o exclusivitate pentru modelul Pro Max.

Spre comparație, camera periscope din echiparea Galaxy S23 Ultra poate atinge zoom optic 10x, însă cu compromisul unei calități a imaginii destul de mult afectate, pe care algoritmii de post-procesare asistați de AI reușesc doar uneori să o compenseze. Vestea mai puțin bună este că noua cameră periscope ar putea crește prețul viitorul iPhone Max, Apple transferând consumatorilor în mod integral costul părții de hardware, apreciat la aproximativ 100 dolari.

Chiar și mai scump cu 100 dolari, iPhone 15 Pro Max ar putea fi o alegere convingătoare pentru fanii Apple care amână de ceva timp upgrade-ul la un model mai nou.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult