iPhone 15 Pro Max/Ultra ar putea integra un ecran cu luminozitate de 2.500 nits

08.02.2023
iPhone 15 Pro Max/Ultra ar putea integra un ecran cu luminozitate de 2.500 nits

Apple folosește în principal ecrane de la Samsung, cu paneluri de la LG și BOE „de rezervă” sau pentru modele inferioare. Anul trecut, compania americană pare că a comandat cele mai performante ecrane din portofoliul Samsung, întrucât iPhone 14 Pro poate atinge la 2.000 nits luminozitate, în timp ce modelele Samsung ating maximum 1.750 nits chiar și pe noul S23 Ultra. Se pare însă că Apple nu se oprește aici, noi zvonuri sugerând că ecranul următorului flagship, iPhone 15 Pro Max va fi și mai luminos.

Apple va încerca să diferențieze mai mult modelul de top iPhone 15 Pro Max de cele inferioare

Conform ShrimpApplePro, un leaker cunoscut în domeniu, care oferă deseori informații despre produsele Apple, iPhone 15 Pro Max (sau Ultra?) ar putea fi livrat cu un nou ecran, care să depășească toate celelalte ecrane din piața de smartphone-uri. Acesta ar putea oferi luminozitate de 2.500 nits, și va fi produs tot de Samsung.

Aceasta ar putea fi strategia Apple pentru a justifica existența unui model Ultra, care ar putea oferi multiple îmbunătățiri față de Pro-ul standard, la un preț mai mare. În prezent 14 Pro și Pro Max diferă doar prin dimensiunile ecranului și bateriei, oferind în rest specificații identice la nivel de performanță de procesare sau foto/video.

Un iPhone 15 Ultra, cu ecran mult mai luminos dar și cu o cameră foto cu zoom optic bazată pe un obiectiv periscopic, ar putea fi un motiv destul de bun de upgrade la un model superior.

Cel mai probabil, ecranul noului iPhone nu va ajunge la 2.500 de nits în condiții normale de utilizare, așa cum nu ajunge nici 14 Pro Max la 2.000 în prezent. Doar în lumină puternică atunci când ecranul este setat pe luminozitate automată, această performață este posibilă în prezent, și, cel mai probabil această caracteristică va fi păstrată și pe următorul model.

În general, producătorii raportează luminozitatea maximă în redare de conținut HDR pe o porțiune mică a ecranului. Luminozitatea pe întregul ecran, chiar și în HDR, este de obicei mult mai mică decât valoarea maximă din lista de specificații.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult