iPhone 15 Pro va avea butoane volum și power „solid-state” cu sensibilitate ajustabilă

31.03.2023
iPhone 15 Pro va avea butoane volum și power „solid-state” cu sensibilitate ajustabilă

iPhone 15 renunță la tastele fizice în favoarea unor butoane solide cu sensibilitate ajustabilă, care vor putea fi acționate și prin mănuși sau prin husa de protecție nedecupată.

Spre exemplu, vei putea folosi carcase care oferă mai multă protecție pentru telefon, substituind decupajele decupate în dreptul tastelor power și volum cu replici modelate în relief, telefonul „știind” să interpreteze apăsările care nu ating rama laterală și nici nu declanșează vreun mecanism fizic.

iPhone 15 ar putea fi primul telefon Apple care face trecerea de la Lightning la USB-C, dar și de la taste fizice la butoane solide cu răspuns haptic. Astfel, senzația de apăsare va fi reprodusă de generatorul de vibrații, în timp ce forța de la care se declanșează tasta respectivă va fi determinată prin inductanță capacitivă și complet ajustabilă. Altfel spus, vei putea preveni apăsările neintenționate ajustând din setările iOS forța și chiar durata de apăsare. Totodată, vei putea compensa pentru huse de protecție mai groase, asigurând că apăsările de taste sunt recunoscute corect.

Potrivit zvonurilor de până acum, Apple plănuiește să renunțe complet la butoanele fizice doar în cazul seriei iPhone Pro. Iar pentru a nu risca probleme prea mari de acomodare din partea utilizatorilor obișnuiți cu vechiul design, butoanele solide de pe carcasa lui iPhone 15 Pro vor avea aceeași formă ca și vechile butoane cu acționare mecanică. Astfel, abia de la generațiile iPhone viitoare vom putea vorbi despre transformarea completă a tastelor power/volum, prima interpretare fiind mai degrabă încercare de diferențiere a versiunii iPhone 15 ”standard” de edițiile cu adevărat premium.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult