iPhone 15 Pro va integra un nou senzor foto Sony, cu performanță dublă față de cel din 14 Pro

29.11.2022
iPhone 15 Pro va integra un nou senzor foto Sony, cu performanță dublă față de cel din 14 Pro

Pentru o perioadă foarte lungă de timp, Apple a oferit upgrade-uri minore pentru camerele de pe iPhone de la an la an. Rezoluția de 12 megapixeli și senzorii de dimensiuni mici au început să fie depășite abia în ultimii câțiva ani, iar acum că inginerii companiei par că au prins „gustul” camerelor mai performante, aceștia par să pluseze pe acest aspect. Există deja zvonuri despre un nou upgrade major pentru generația iPhone 15, care va primi un nou senzor Sony avansat.

Următorul flagship iPhone va oferi un senzor foto mult mai performant

Conform Nikkei, Apple va apela din nou la Sony pentru acces la un nou senzor de smartphone pentru camera principală. Acesta ar putea oferi un upgrade major și peste excelentul senzor de 48 megapixeli, folosit pe modelele iPhone 14 Pro în 2022.

Conform informațiilor din prezent, noul senzor Sony ar promite îmbunătățiri în special pentru cantitatea de lumină captată, dar și la nivelul saturației culorilor. Astfel, fotografiile de pe iPhone 15 (cel mai probabil Pro), ar fi o cantitate dublă de lumină captată pentru fiecare cadru, ceea ce sugerează performanță îmbunătățită în lumină slabă, dar și timpi de expunere mai mici. Apoi, acuratețea culorilor ar fi cu mult îmbunătățită, iar plaja dinamică ar fi mult mai bună. Astfel, ai putea realiza un portret chiar și cu lumină puternică din spatele subiectului, fără să pierzi detalii.

Se pare că Sony a atins această performanță prin adopția unei arhitecturi pe straturi, care pune anumite componente, precum fotodiode și tranzistori pe un strat diferit de cel standard.

Sony este în prezent cel mai mare furnizor de senzori foto, cu 44% din totalul global, însă companii precum Samsung și Omdia au început în ultimii ani să acapareze procente importante din piață. Compania japoneză speră însă să ajungă la 60% din piață înainte de anul fiscal 2025.

sursa: Nikkei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult